AK Parti’den HDP’ye geçiş

Sur Belediyesi'nin AK Partili meclis üyesi Mehmet Çelik, AKP'nin yoğun oy aldığı Têrkan bölgesinde yaşayan aile bireyleri ile beraber HDP'ye geçti.

Haberler 05.05.2015 - 00:47 Son Güncelleme : 05.05.2015 - 00:47

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR - Sur Belediyesinin AK Partili meclis üyesi Mehmet çelik, AKPnin yoğun oy aldığı Trkan bölgesinde yaşayan aile bireyleri ile beraber HDPye geçti.

Sur Belediyesinin AK Partili meclis üyesi Mehmet çelik, AKPye yakınlığı ile bilinen Terkan Bölgesinde yaşayan ailesi ile birlikte HDPye geçti. HDP Sur ilçe binasında düzenlenen törene HDP Diyarbakır Milletvekili adayları Nursel Aydoğan, Feleknas Uca ve Nesrin Hilal Şanlı, HDP ve DBPli il-ilçe yöneticileri ve Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Şık Barut katıldı.

AK PARTİ POLİTİKALARI

Mehmet çelikin de ailesi ile birlikte katıldığı törende konuşan DBP Sur ilçe Eşbaşkanı Ali çiçek, bölge halkının, AKPnin Koban ve Şengale dönük söylem ve politikalarıyla AKPnin gerçek yüzünü gördüğünü ve AKPden istifa edip olmaları gereken partiye geçtiğini söyledi. Kürt halkının sistem tarafından parçalanarak, birbirine düşürüldüğünü söyleyen Feleknaz Uca ise, çelik ailesinin Kürt halkı için tarihi bir önemi sahip olan seçimler öncesi HDPye katılmış olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. AKPnin barış ve kardeşlik söylemleriyle geldiği iktidarda aklıktan ve dürüstlükten uzaklaştığını söyleyen HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nursel Aydoğan ise çelik ailesi olarak HDPye katılmıyorsunuz, Kürt özgürlük mücadelesinin birer yürütücüsü oluyorsunuz şeklinde konuştu.

Tören, yapılan konuşmaların ardından meclis üyesi Mehmet çelik ve aile bireylerine HDP rozeti takılmasıyla sona erdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır