Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu

Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DÜSAM) tarafından 7.Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursunun gerçekleştirildi.

Haberler 20.12.2012 - 01:01 Son Güncelleme : 20.12.2012 - 01:01

Dicle Üniversitesi Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DÜSAM) tarafından 7.Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu yapıldı.

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi konferans salonunda düzenlenen kursun açılışına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, akademisyenler ve kursiyerler katıldı.

Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Diş hekimliği Fakültelerinden sağlık ve fen bilimleri alanında potansiyel araştırıcı öğretim üyesi ve araştırma görevlisi düzeyinde 78 kişi kursiyerin katıldığı kursun açılışında yapılan slayt gösteriminde kursun içeriği hakkında bilgiler verildi.

TÜRKİYEDEKİ KULLANIM 300 BİNE YAKIN

Hayvanların hastalıkları, bakımı ve üremesi ile ilgili bilgilerin verildi slayt gösteriminde, derslerin teorik ve pratik olarak verileceği ve kursun bir hafta boyunca devam edileceği ifade edilerek, katkılarından dolayı Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraça teşekkür edildi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın yaptığı açılış konuşmasında dünyada deney hayvanlarının kullanımına bakıldığında Türkiyedeki kullanım oranının 300 bine yakın olduğunu, uluslararası düzeyde deney hayvanlarının kullanımına düzenleme getirildiğini belirtti.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel ise yaptığı konuşmada Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezinin hedeflerinden ve amaçlarından bahsederek, merkezin Türkiyedeki en donanımlı merkezlerden biri olduğunu ifade etti.

D.Ü SAYILI MERKEZLER ARASINDA

Cihazların kullanım alanlarından bilgiler veren ve Dicle Üniversitesi bünyesinde olan cihazların Türkiyedeki sayılı cihazlardan olduğunu ifade eden Temel, kursiyerlerin çalışma alanlarının sınırsız olduğunu, sertifika alacak olan tüm kursiyerlere başarılar dilediğini söyledi.

Merkezin tanıtımı; Araştırma merkezinde ne gibi alet araç gereç veya makinaların olduğu ve hangi alanlarda nasıl kullanılabileceğini tanıtan Yrd. Doç. Osman Atlı da Dicle Üniversitesinin büyük bir atılım sonucu araştırma merkezi kurduğunu belirterek, ekipmanlar ve işlevleri hakkında bir sunum yaptı.

Açılış ve tanıtım konuşmalarının ardından kurs eğitimine geçildi. Eğitim 7 gün boyunca teorik ve pratik eğitim ile devam edecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır