Hala da haber yok

İzmir’de görev yaptığı askeri birlikten başka şehre gönderilirken kaybolan Diyarbakırlı er Osman Karadeniz’in ablası Zozan Karadeniz, kardeşinin kaybolmasında Milli Savunma Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu söyledi. Karadeniz, “ Biz kardeşimizi onlara emanet ettik. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sorumludur.” dedi.

Haberler 30.06.2015 - 09:34 Son Güncelleme : 30.06.2015 - 09:34

17 gündür kendisinden haber alınamayan kayıp er Osman Karadenizin akıbetine dair Diyarbakıra yapılan açıklamada konuşan ablası Zozan Karadeniz, Genelkurmay Başkanlığının paylaştığı, kardeşinin kışladan çıktığını gösteren görüntülerin kışlanın karşısında yer alan bir evden çekilmiş olması ile birlikte çevrede bulunan Mobese görüntülerine bakılmamasının kendilerinde kaygı yarattığını ifade etti.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu ile İHD Diyarbakır Şubesi, İzmir-Buca Merkez Komutanlığında zorunlu askerlik yaparken, HDPnin seçim öncesindeki Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırıya tepki göstermesi üzerine diğer askerlerce darp edilmesi sonrası Denizliye sürgün edilip, 17 gündür kendisinden bir daha haber alınamayan kayıp er Osman Karadenize ilişkin basın toplantısına düzenledi.

İHD binasında yapılan toplantıya, İHD Şube Başkanı Raci Bilici ve KESK yöneticileri ile birlikte Osman Karadenizin ablası Zozan Karadeniz de katıldı.

Toplantıda konuşan Raci Bilici, kışlalarda çok yoğun derecede hak ihlalleri ile karşı karşıya kalındığını belirterek, askerlerin intihar süsü verilerek yada kendilerinden haber alınamayarak kaybedildiğini söyledi.

Genelkurmayın açıklaması olayı örtmeye dönüktür

KESK Dönem Sözcüsü Mesut Kılıçarslan ise kayıp er Karadenizin ailesinin Genelkurmay Başkanlığına yaptığı başvuruların yanıtsız bırakıldığına dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığının artan tepkiler karşısında yaptığı açıklamada, Karadenizi Firari olarak nitelendirdiğini ve hakkında mahkumiyet cezasının bulunduğunu açıkladığını hatırlatan Kılıçarslan, İnsan hakları savunucuları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri olarak, bu ülkenin bir utancı olarak karşımıza çıkan zorla kaybetme vakalarına bir yenisinin daha eklendiği şüphesi içerisindeyiz. Genelkurmay Başkanlığının açıklaması olayı örtmeye dönük bir tutum olduğunu belirtmek istiyoruz dedi.

Karadenizin bulunması için etkin bir soruşturma yürütülmediğini de söyleyen Kılıçarslan, Askeri merciler nezdinde firari olarak görülmesine dair açıklamayı ise maksatlı gördüğümüzü, sorumluluğu da üzerinden atmaya tavrı olarak gördüğümüzü belirtmek istiyoruz şeklinde konuştu.

Kışladan çıkış görüntüleri ne zaman çekildiği belli olmayan bir eve ait

Kayıp er Osman Karadenizin ablası Zozan Karadeniz de şu ana kadar hiçbir yetkiliden somut bir bilgi edinemediklerini kaydetti. Abla Karadeniz, Kardeşimin kaybolmasından kesinlikle TSK ve Savunma Bakanlığı sorumludur. Gidin kardeşinizi dağda arayın şeklindeki söylemleri ise anlamak mümkün değil şeklinde konuştu.

Genelkurmayın Kışladan çıktığına dair görüntüler var şeklindeki açıklamasına da değinen abla Karadeniz, Bu görüntü, kışlanın karşısında bulunan bir evden çekilen görüntü ve ne zaman çekildiği belli değil. Kışlada o kadar kamera varken, etrafta yüzlerce Mobese kamerası varken, sadece evden ne zaman çekildiği belli olmayan kamerayla sınırlı kalınması olaydaki şüphelerimizi artırıyor dedi.

Askeriyede kaybolan bir iğnenin bile hesabının sorulduğunu söyleyen Karadeniz, kardeşine dair ise hala en ufak bir bilgiye ulaşılamamış olmasına dair tepkisini ise Ama kardeşimin bulunması için herhangi bir girişimde bulunulmuyor. Bu durumda umutlarımızın tükenmesine neden oluyor sözleriyle dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır