Müjde! Diyarbakır Surlarımız ve Hevsel Bahçelerimiz Dünya Miras listesinde!

Diyarbakır’ın gözü kulağı bu haberdeydi. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girip giremeyeceği merakla beklenirken, müjdeyi Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Twitter’dan verdi. Diyarbakırlılar bu habere çok sevindi.

Haberler 04.07.2015 - 20:53 Son Güncelleme : 04.07.2015 - 20:53

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer çelik, dev sosyal medya platformu Twitterdaki resmi hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile alakalı dört gözle beklenen müjdeli haberi aldıklarını ifade etti.

ARTIK DÜNYA MİRAS LİSTESİNDE

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin, UNESCO Dünya Miras Listesine kaydedilmesine karar verildiğini aktaran çelik, şu ifadeleri kullandı:

TÜRKİYENİN LİSTEDEKİ VARLIK SAYISI 14E YÜKSELDİ

Haber, Almanyada Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısından az önce geldi. Böylece Türkiyenin listedeki varlık sayısı 14e yükseldi. Diyarbakır Surları dünyanın en eski yapılarından. Hevsel Bahçeleri de Diclenin kıyısında kurulan verimli, bereketli topraklar. Aynı toplantıda Efes dosyamız da görüşülecek. Yüzleri güldürmek için şimdi sıra Efeste. Adaylık süreci boyunca emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Anadolu Ajansı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır