Dolar, yeni rekorlara doymuyor

Yükselişi durdurulamayan dolar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra 2.58’in altına kadar indikten sonra, ABD’den gelen işsizlik verileri sonrasında 2.64’ü aşarak yeni bir rekor kırdı.

Haberler 06.03.2015 - 19:36 Son Güncelleme : 06.03.2015 - 19:36

Bu sabah güne 2,61’in üzerinde başlayan dolar/TL Erdoğan’ın açıklamaları ardından kademeli olarak 2,5765’e kadar gerilese de ABD’den gelen işsizlik verisi sonrası tarihi zirveyi yeniledi.

ABD’de tarım dışı istihdam artışı 295 binle beklentilerin çok üzerinde geldi. Bu verilerin ABD’de ekonominin güçlenmesine işaret ettiğinden yakın gelecekteki faiz artışı ihtimali güçlendi. Bu da dünya genelinde yerel para birimlerinin değer kaybetmesine neden oldu.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI GEVŞETMİŞTİ

Bugün öğle saatlerinde Erdoğan’ın açıklamalarıyla düşüşe geçen dolar için bir bankanın döviz masası işlemcisi, Erdoğan’ın açıklamalarında tonun bir miktar yumuşadığını düşünüyorum. Açıklamalarla birlikte piyasada ABD istihdam verisi öncesi dolar/TL’nin daha da yükselebileceğine ilişkin pozisyonların kapatıldığını gördük. Bu da kuru aşağı çekti dedi.

Erdoğan, kurda yaşanan kontrolsüz yükselişin faiz lobisinin çalışmasının olduğunu belirterek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TCMB Başkanı Erdem Başçı ile Babacan’ın ABD’den dönüşü sonrasında görüşeceğini söyledi.

ABD VERİSİYLE FIRLADI

Ancak öğleden sonra gelen ABD verilerinin ardından dolar 2,64’ü aşarak yeni bir rekor kırdı.
Ana Sayfaya Git