Gezi Parkı davasından beraat etti, öğretmenlikten atıldı

Gezi Parkı eylemlerine katıldığı iddiasıyla meslekten atılan sınıf öğretmeni Eser Çapar, yargılandığı davada beraat etti.

Haberler 03.03.2015 - 13:47 Son Güncelleme : 03.03.2015 - 13:47

Adana’da Güney Sanayi Çalışanları İlkokulunda görevli öğretmen Eser Çapar, 1- 16 Haziran 2013 tarihlerinde düzenlenen Gezi Parkı eylemlerine katıldı. Eylemleri yönettikleri ileri sürülen Eser Çapar ile KESK üyesi Serkan Nar, Ahmet Ekinci ve Uğur Can Büyüknisan hakkında, Terör örgütü Türkiye Komünist Partisi/Kıvılcım (TKP/K) üyesi oldukları, izinsiz eylem düzenledikleri ve polise direndikleri iddiasıyla Adana 4üncü Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Dava tutuksuz devam ederken Eser Çapar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) idari soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından MEB Yüksek Disiplin Kurulu, Eser Çapara 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, Devlet memurluğundan çıkarma cezası verdi. Meslekten ihraç kararı Eser Çapara geçen 5 Ocakta tebliğ edildi. Kararın ardından Eser Çapar, bu yıl 1inci sınıfı okuttuğu öğrencilerine ve velilerine veda etti.

4 BERAAT

Bugün 4üncü Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasına çıkan Eser Çapar, Serkan Nar, Ahmet Ekinci ve Uğur Can Büyüknisan, terör örgütü üyeliği suçlamasından beraat etti. Sanıkları Kanuna aykırı eylem ve yürüyüş ile görevli memura direnme suçlarından ise 6 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptıran mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

EĞİTİM-SENDEN DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Duruşma öncesi Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Eser Çaparın da aralarında bulunduğu öğretmenler, sendika binasından davanın görüleceği Adana Adliyesine yürüdü. Eser Çapara destek sloganlarının atıldığı yürüyüşte polis geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye önünde grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Aslında eyleme katılan kişilere soruşturma ve dava açılması yerine eylemlerde dile getirilen taleplere kulak verilmeliydi. Yargılanan arkadaşlarımızın yanındayız diye konuştu.

Eser Çaparın, meslekten atılma kararına karşı yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Adana İdare Mahkemesine yaptığı başvuru ise henüz karara bağlanmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır