Amed'le birlikte Kandil'de de zafer fişekleri patlayacak

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, partisinin seçimde zafer kazanmasını Kandil'in de beklediğini anlatırken,"Kandil'de bulunan genç gerillalar, yanımıza gelip Amed'e seçim havasını sordu. Biz de onlara Amed'in (Diyarbakır) coşkusunu heyecanını anlatmaya çalıştık. Kandil'deki arkadaşlarımız bize 'Kandilin dört bir yanına havai fişekleri yerleştirmişiz. Amed'e zafer fişekleri patladığı an Kandil'de de biz havai fişekleri patlatacağız' dediler" diye konuştu.

Haberler 30.05.2015 - 13:48 Son Güncelleme : 30.05.2015 - 13:48

HDP Diyarbakır Milletvekili adayı İdris Baluken, seçim çalışmaları kapsamında merkez Bağlar İlçesine bağlı Göçmenler Caddesinde esnafı ziyaret etti. Balukene kalabalık partili bir grup eşlik ederken,gençlerdavul- zurna eşliğinde halay çekerek destek verdi. Esnafı ziyaret ettikten sonra Göçmenler Caddesinde bulunan HDP Fatih Mahallesi Seçim Bürosuna giden İdris Baluken, burada toplanan kalabalığa hitap etti. Baluken, Diyarbakır halkının HDPnin seçim çalışmasına gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, Kandile yaptığı ziyarette seçimlerle ilgili PKKlılar ile aralarında geçen görüşmeleri dile getirdi. Balukan, şöyle dedi:

Geçen günlerde KCK yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdik. Kandilde bulunan genç gerillalar, yanımıza gelip Amede (Diyarbakır) seçim havasını sordular. Bizde onlara Amedin coşkusunu heyecanını anlatmaya çalıştık. Kandildeki arkadaşlarımız bize dediler ki Kandilin dört bir yanına havai fişekleri yerleştirmişiz. Amede zafer fişekleri patladığı an Kandilde de biz havai fişekleri patlatacağız.

Seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğanın müdahil olduğunu öne süren bunun hissettiği paniğin bir sonucu olduğunu da öne süren kaydeden Baluken, Erdoğanın sarayını hep beraber düşüreceğiz. Zindanların kapılarını aralayıp oralardaki evlatlarımızı, gençlerimizi, yoldaşlarımızı alıp hep beraber demokratik siyasetle özgürlüğe yürüyeceğiz diye konuştu.

Ana Sayfaya Git