Amca-yeğen şampiyon atıcılar

Katıldığı müsabakalarda 4 yılda 5 kez Türkiye birincisi olan Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün'ün ilham kaynağı olduğu yeğeninin de 2 birinciliği bulunuyor.

Haberler 01.07.2015 - 12:06 Son Güncelleme : 01.07.2015 - 12:06

Atıcılık müsabakalarında 5 kez Türkiye birinciliği elde eden Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgünün çalıştırdığı yeğeni Yılmaz Akgün de 2 kez ülke şampiyonluğuna ulaştı.

Diyarbakırda kısıtlı imkanlara rağmen sevdiği atıcılık sporunu sürdüren ve katıldığı birçok yarışmada derece elde eden Ömer Akgünün başarısı, yeğeni Yılmaz Akgüne ilham kaynağı oldu. Amcasını örnek alan 18 yaşındaki Yılmaz, 6 yılda 2 kez Türkiye birinciliği elde etti.

- 4 yılda 5 şampiyonluk

Diyarbakırda 1997 yılında atış poligonunda izlediği iki ağabeyi sayesinde atıcılık sporuyla tanışan 32 yaşındaki Ömer Akgün, elde ettiği başarıları azimli çalışmasına bağladı.

Son olarak Amerikanın Fort Benning kentinde bir süre önce yapılan Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası yarışmasında, 622.3lük derecesiyle yeni Türkiye rekorunun sahibi olan Akgün, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında da ülkeyi temsil etmeyi hedefliyor.

Akgün, AA muhabirine, 4 yılda 5 kez şampiyonluk elde ettiğini, yeğeni Yılmazın da başarılı bir atıcı olduğunu belirterek, Yeğenim Yılmaz ile çalışmaya başladım. Onun da puanları arttı. O da en son girdiği yarışmada rekor kırdı. çalışmalarımız şu an çok iyi dedi.

Yılmaz Akgün de 2009 yılından bu yana atıcılık sporuyla ilgilendiğini kaydederek, Amcama özenerek bu spora ilgi duydum. İki kez Türkiye rekoru kırdım. Amcam ile birlikte çalışıyorum. ekstra idmanlarım var. Son rekorumu Mersindeki müsabakada elde ettim. Hedefim Avrupada başarılı olmak ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır