Fenerbahçe'nin ilk transferi Giuliano Terraneo oldu! Peki, kimdir?

Fenerbahçe ilk transferini Sportif Direktör’den yana kullandı. Bir dönem Arthur Zico’nun menajerliğini yapan ve Galatasaray’dan Emre Belözoğlu ile Okan Buruk’u Inter’e transfer eden sportif direktör İtalyan Giuliano Terraneo’yu transfer etti. Fenerbahçe’nin yeni Sportif Direktörü; Giuliano Terraneo. Fenerbahçe'nin Sportif Direktörü Giuliano Terraneo oldu! Peki, kimdir?

Haberler 29.05.2015 - 18:02 Son Güncelleme : 29.05.2015 - 18:02

Fenerbahçe uzun yıllar Interin sportif direktörlüğünü yapan İtalyan Giuliano Terraneoyu aynı görevle getirdi. Terraneonun Emre Belözoğlu ve Okan Buruku Intere transfer eden isim olduğu ortaya çıktı.

Goal Turkeyin haberine göre; Fenerbahçenin yeni sportif direktörü İtalyan Giuliano Terraneo oldu. Uzun yıllar İnterin sportif direktörlüğünü yapan İtalyan isim ile kesin olarak anlaşma sağlandı. Terraneo, Samandıraya gelerek tesisleri de gezdi ve daha sonra sarı lacivertliler ile anlaşma sağladı.

Giuliano Terraneo, 1974-1987 yılları arasında Monza, Torino, Milan ve Lazio gibi takımların kalesini korudu. Eski takım arkadaşı Ray Wilkinsin tavsiyesiyle 1987de Alex Ferguson tarafından Manchester Uniteda transfer edilmek istense de ailevi sebeplerden dolayı Leccenin yolunu tuttu. Terraneo renkli kişiliği ve şiir yazma hobisiyle de tanınıyor.

Monza kulübünde 90lı yıllarda menajerlik yapan Terraneo, 1998de Lazio sportif direktörlüğüne getirildi. Daha sonra Interde teknik Gabriele Orialinin sağ kolu olarak çalıştı. Bu dönemde Galatasaraydan Emre Belözoğlu ve Okan Burukun transferlerinde önemli bir rol oynadı. Arsene Wenger ile olan ilişkilerinden ötürü Adebayorun Arsenale transferi konusunda önemli rol oynadı. 2003 senesinde adı Barcelona ile anıldı ancak bu imza gerçekleşmedi.

Giuliano Terraneo, 2006-08 yılları arasında Fenerbahçe teknik direktörülüğü yapan Arthur Ziconun da o dönem menajerliğini yapmıştı.

Ana Sayfaya Git