Kupada D.Bakır Bereketi

Türkiye Kupası 2.turunda Büyükşehir;İskenderun’la,Y.Diyarbakırspor ise Altay’la eşleşti.

Haberler 18.09.2013 - 11:56 Son Güncelleme : 18.09.2013 - 11:56

İki maç da gelecek hafta içinde Diyarbakırda oynanacak. Diyarbakır temsilcileri hem İddaa hem de yayıncı kuruluştan gelir elde edecek. Turu geçmeleri halinde ise gelirler katlanacak.

ALTAY YİNE D.BAKIRDA Ziraat Türkiye Kupasında 2.tur eşleşmeleri belli oldu. Diyarbakırın 2 takımı da maçlarını kendi sahalarında oynama avantajına sahip olacak. Büyükşehir Belediyespor, 2.Lig Kırmızı Gruptaki rakiplerinden olan ve ligin ilk haftasında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı İskenderun Demirçeliksporla karşılaşacak. Yeni Diyarbakırsporun rakibi ise geçen hafta Büyükşehirle lig maçında 1-1 berabere kalan Altay. 27 yıldır Diyarbakırda maç kazanamayan Altay, bir kez daha Diyarbakıra gelecek.

TEK MAÇLI ELEME SİSTEMİ Diyarbakırda oynanacak Büyükşehir Belediyespor-İskenderun DÇ. ve Yeni Diyarbakırspor-Altay maçları,TFFnin daha sonra kesin gün ve saatini belirleyeceği 24-25-26 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Tek maçlı eleminasyon sisteminin uygulanacağı karşılaşmaların 90 dakikalık süresinde eşitlik bozulmazsa önce 15er dakikalık 2 uzatma devresi oynanacak ve burada da üstünlük sağlayan taraf olmadığı takdirde 3.tura yükselen takımları seri penaltı vuruşları belirleyecek.

HEM TUR HEM PARA Kupanın ilk turunda Adıyamansporu 4-1 yenerek eleyen Yeni Diyarbakırspor,İddaa ve yayıncı kuruluştan gelecek parayla beraber yaklaşık 110 bin TL gelir elde etmişti. Yeni Diyarbakırspor ve Büyükşehir Belediyesporun 2.turdaki rakiplerini eleyerek 3.tura yükselmeleri halinde elde edecekleri gelirin daha da artacağı ifade edildi. Kulüplerin amacı hem tur geçmek hem de maddi kazanç elde etmek olacak.

Saffet AZBAY
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır