Sevilla bir kez daha UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu!

UEFA Avrupa Ligi’nde Final heyecanı yaşandı dün akşam. UEFA Avrupa Liginde son şampiyon olan ve her zaman finale alışık olan İspanyol temsilcisi Sevilla, ilk kez UEFA’da finale kadar yükselen Dnipro ile karşı karşıya geldi. Ancak tecrübe konuştu. Sevilla, Dnipro takımını 3-2 mağlup etmeyi başararak UEFA Avrupa Ligi kupasını en çok kazanan takım unvanına sahip oldu.

Haberler 28.05.2015 - 00:37 Son Güncelleme : 28.05.2015 - 00:37

UEFA Avrupa Liginde nefes kesen finalde Sevilla, Dniproyu 3-2 yenerek art arda iki, toplamda ise dördüncü kez kupayı müzesine götürdü. İspanyol ekibi, bu kupayı en çok kazanan takım unvanını da ele geçirdi.

(NTV)

7. dakikada ani gelişen kontratakta Kalinic kafayla topu Matheusa indirdi. Matheusun ortasında Kalinic bu kez kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

20de Reyesin uzaktan yerden sert vuruşu direği yalayıp dışarı çıktı.

24te kullanılan korner atışına iyi yükselen Krychowiakın kafasını kaleci Boyko köşeden kornere çeldi.

28de soldan ceza sahasına giren Reyesin vuruşu savunmadan Kankavaya çarıpı kornere gitti. Korner atışını paslaşarak kullanan Baneganın içeri çıkarttığı topu Bacca geriye çıkarttı. Krychowiak, ülkesi Polonyada beraberliği sağlayan golü filelere gönderdi.

31de Sevilla kontrataktan golü buldu. Reyesin nefis ara pasında savunmanın arkasına sarkan Bacca kaleci Boykoyu çalımlayıp topu ağlarla buluşturdu.

37de Rotanın içeri kat edip yaptığı nefis vuruşunu kaleci Rico müthiş bir refleksle kornere çeldi.

44te kaptan Rotan bu kez ceza sahası dışından kazanılan frikiği ayağının içiyle köşeden Sevilla ağlarına gönderdi.

73te Vitolonun ara pasında Bacca, kaleci Boykonun yanından topu ağlarla buluşturarak Sevillayı 3-2 üstünlüğe taşıdı.

Kolombiyalı forvet, UEFA Avrupa Liginde son 6 maçında 5 gol atıp, 3 asist yaptı.

89da rakibiyle kafa kafaya çarpışan Dniprodan Matheus, baygınlık geçirerek oyundan alındı.

DNIPRO-SEVİLLA: 2-3

STAT: Varşova

HAKEMLER: Martin Atkinson, Michael Mullarkey, Stephen Child (İngiltere)

DNIPRO: Boyko - Fedetskiy, Douglas, Chebaryachko, Leo Matos Kankava (dk. 85 Shakhov), Fedorchuk (dk. 70 Bezus) - Matheus, Rotan, Konoplyanka Kalinic (dk. 78 Seleznyov)

SEVILLA: Sergio Rico - Aleix Vidal, Carrico, Kolodziejczak, Tremoulinas - MBia, Krychowiak - Reyes (dk. 59 Coke), Banega (dk. 89 Iborra), Vitolo - Bacca (dk. 82 Gameiro)

GOLLER: Kalinic (dk. 9), Rotan (dk. 44) / Krychowiak (dk. 28) , Bacca (dk. 31 ve 73)

SARI KARTLAR: Kankava (dk. 17), Kalinic (dk. 45+2), Bezus (dk. 70), Rotan (dk.75), Matos (dk. 84) / Krychowiak (dk. 45+1), Carriço (dk. 69), Bacca (dk. 74)

Ana Sayfaya Git