Samsung, dinleme söylentilerine 'Bilgilendirme' cevabı verdi

Son dönemde sosyal medyada paylaşılan bir videoda mobil teknolojinin devlerinden Samsung’un kullanıcıları dinlediği iddia ediliyordu. Ve sonunda Samsung’tan konuyla ilgili resmi açıklama geldi.

Haberler 27.05.2015 - 21:35 Son Güncelleme : 27.05.2015 - 21:35

Bir süredir sosyal medyada yayılan bir videoda, Samsung telefona ait bir bataryadan sökülen ince bir bantın dinleme cihazı görevi gördüğü iddia ediliyordu. Videoyu izleyen kullanıcıların da akıllarına dinleniyor muyuz? sorusu geldi.

Ülkemizde cep telefonu dinlemenin yasak olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Buna rağmen Samsung gibi bir markanın göstere göstere böyle bir şey yapacağına inanmak da o derece güç.

Samsung bataryasındaki dinleme cihazı iddiası videosunu izlemek için tıklayın

Sosyal medyada yayılan videoda bir kullanıcı telefonu sökerek bataryanın üzerindeki anteni gösterip biri bizi dinliyor mu? diye sorması kafaları karıştırdı.

Konunun çok fazla sorulması üzerine yine konunun muhatabı olan Samsungdan resmi açıklama geldi. Samsung, sökülen parçanın NFC anteni olduğunu belirterek bu donanım ile herhangi bir dinleme, izleme veya takip yapılamayacağını bildirdi.

Samsungun Twitter üzerinden yaptığı açıklama kullanıcıları rahatlattı.

Ana Sayfaya Git