Hıdrellez dilekleri dilendi

Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul Beylikdüzü sakinleri de Hıdırellezi büyük bir coşkuyla kutlarken, dileklerini dilemeyide ihmal etmediler. Roman vatandaşlar da attıkları göbeklerle kutlamaların neşesi oldular.

Haberler 06.05.2015 - 16:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hzr ve lyasn yeryüzünde bulutuklar gün olarak saylmasnn yan sra, 5 Mays günü gecesi k mevsimin bitip scak yaz günlerinin gelmesi anlamna da gelen Hdrellez kutlamalar bu ylda tüm yurtta cokuyla kutland.

ROMANLARDAN GÖBEK PERFORMANSI

Özellikle Roman vatandalarn yaad Beylikdüzünün Yakuplu Mahallesi Sosyal Konutlarda enlik havas içinde oluturulan alana toplanan tüm mahalleli yaklan ate üzerinden atlarken, Roman vatandalarn Dolapdere Project Gurubunun, kanun, keman ve darbuka gibi alaturka enstrumanlar eliinde sergiledikleri ritm performansyla atlan göbeklerde kutlamalara ayr bir renk katt.

ROMANLAR TAPU SEVNC YAADI

Beylikdüzü Belediyesinin düzenledii Hdrellez enliinde: Döner, patlam msr, eker, gazoz, lokma gibi ikramlar gün buyu sürerken, dilek aacna kurdele balayan vatandalar da dileklerini dilediler. Uzun zamandan sonra tapularn almaya hak kazanan Roman vatandalara ise enlik srasnda tapular teslim edilereksevinç yaamalar saland.

Hdrellez kutlamalar srasnda yaklan atein yanna geçerek dier vatandalar gibi dilekte bulunan Beylikdüzü Belediye Bakan Ekrem mamolu; Ülkenin huzuru, bar ve kardelii için önemli mesajlar verdi. mamolu konumasnda: Hdrellez, hepimize birlik, beraberlik, sevinç ve baar getirsin. Bu günün anlamna yakr bir biçimde geçmesini diliyorum dedi.

Genci yals herkesin youn ilgi gösterdii kutlamalara, CHP stanbul Milletvekili ve 3. Bölge Milletvekili Aday Bihlun Tamaylgil, CHP stanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Yegane Güley, Beylikdüzü CHP lçe Bakan Yaar Genç, belediye meclis üyeleri, bakan yardmclar ve danmanlar ile belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarlar katld.

Ana Sayfaya Git