Ilısu Barajı'nda görevlendirilen 123 korucu yemin ederek işbaşı yaptı

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde yapımı süren Ilısu Barajı'nda görev yapacak 123 geçici köy korucusu Midyat İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yemin ederek görevlerine başladı.

Haberler 21.04.2015 - 14:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçiçi köy korucularnn yeni göreve balamas nedeniyle düzenlenen yemin törenine Midyat Kaymakam Ouzhan Bingöl, Mardin l Jandarma Komutan Albay Alaattin Karsavuran, Midyat Belediye Bakan ehmus Nasrolu, Midyat Garnizon Komutan Albay Tevfik Kurnaz, kamu kurum ve kurulu müdürleri ve geçici köy korucu ile aileleri katld. Midyat lçe Jandarma Komutan Binba Ömer Ölmez, Ilsu Barajnda görev yapacak 123 korucunun iki haftalk eitimlerini baaryla tamamladn belirterek, öyle dedi:

Türkiye Cumhuriyetinin inançl, kararl bir savunucusu ve her an göreve hazr bir ferdi olarak, birlik ve beraberlik ruhu içinde yemininize bal kalp, yurdumuzda emniyet ve asayii salayacak her türlü suç ve suçlulara kar mücadele edeceksiniz. Tayacaz üniformann yüce Türk ulusunun erefinin simgesi olduunu ve yurdumuzun en ücra köelerinde bile sizlerle onurlanacan aklnzdan hiç çkarmayacaksnz. Kahraman korucularmz, görevinizi en iyi ekilde yapacanzdan kanun ve nizamlar doruluu ve dürüstlüü, hak ve adaleti daima rehber edeceinizden ve yemininize sadk kalacanzdan hiç kimsenin ubesi yoktur. Türkiye cumhuriyeti sizlerin sarslmaz omuzlarnda daha da yükselecek ve bayramz kutsal vatan topraklar üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düüncelerle andnzn vatanmza, milletimize, ailenize ve sizlere hayrl uurlu olmasn temenni ederim. Yeni göreviniz de baarlar dilerim.

Geçici köy korucularnn yemin etmesinden sonra tören verilen kokteyli ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git