Jüpiter'in yüksek çözünürlüklü görüntüleri elde edildi

Gök bilimciler, Hawaii'de Maunakea Yanardağı'ndaki Gemini Rasathanesi ile "şanslı görüntüleme" olarak bilinen tekniği kullanarak Jüpiter'in yüksek çözünürlüklü görüntülerini elde etti.

Haberler 09.05.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TechExploristin haberine göre, California Üniversitesinden Michael Wong liderliindeki bir ekip, Gemini Rasathanesi gözlemleriyle uzay teleskobu Hubble ile ABD Havaclk ve Uzay Ajansnn (NASA) Jüpiter keif uydusu Junodan alnan görüntüleri bir araya getiren bir teknik kulland.

YÜKSEK çÖZÜNÜRLÜK

ansl görüntüleme ad verilen teknik sayesinde Güne Sisteminin en büyük gezegeninde yldrmlar ve kasrgalarn yan sra büyük krmz benek üzerindeki siyah noktalarn yüksek çözünürlüklü görüntüsü elde edildi.

Görüntüler, siyah noktalarn bulut örtüsündeki boluklar olduunu ortaya koydu. çalmann ayrntlar The Astrophysical Journal Supplement Series dergisinde yaymland.

Devasa ve daimi kasrgalara sahne olan Jüpiterde düz beyaz kenarl bulutlarn aadan yukar uzunluu 65 kilometreyi buluyor. Gezegendeki yldrmlar, Dünyadaki en büyük imeklerden üç kat daha fazla enerji aça çkaryor.

Ana Sayfaya Git