Samsung’un patlayan telefonu Note 7 rakiplerine meydan okuyor

Birkaç ay önce aşırı ısınıp patlaması nedeniyle piyasadan toplatılan Samsung Galaxy Note 7, akıllı telefonlar arasında halen en çok kullanan telefon olduğu ortaya çıktı. Bu konuda yapılan bir araştırmaya göre Note 7'nin LG V20 ve HTC 10 Evo'dan daha fazla kullanıldığı tespit edildi.

Haberler 20.12.2016 - 16:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bildiimiz üzere Samsungun Austos aynda tantt Galaxy Note 7 fiyaskoyla sonuçland. Milyonlarca kiinin beenisini kazanan, hatta Samsungun bile bu zamana kadar ürettiimiz en iyi akll telefon açklamasn yapt Note 7, hatal üretilen bataryaya kurban gitti ve piyasadan çekilmek zorunda kald. Üstelik geri çarma ve yenilenen batarya ile deitirme gibi ilemler de sonuç vermedi. 18 Ekimde Samsung, Note 7 sahiplerini iade etmek için davet etti.

Fakat Apteligentin ortaya çkartt rapor, görenleri bir hayli artyor. Zira bu kadar kstlamaya ramen hala Note 7 kullananlarn saysnn OnePlus 3T, HTC 10 Evo ve LG V20den fazla olduu dikkat çekiyor.

Ayrca tantld zaman ve sonrasnda yine bir hayli ses getiren Google Pixel ve Pixel XLnin de neredeyse Note 7 ile ayn oranda kullanldn görüyoruz. Tabii Googlen bu kadar düük rakamlarda kalmasnn, sat ann eksikliinden de kaynaklandn söyleyebiliriz. Sonuç olarak Pixel, Googlen ilk telefonu ve Türkiyede ve birçok ülkede sata sunulmuyor.

Dier taraftan Sony Xperia XZnin sat rakamlar baznda rakiplerine bir hayli fark att dikkat çekiyor. Japon teknoloji devinin yeni amiral gemisi baarl kamera performansyla ön plana çkyor.

Kaynak: Yeni afak

Ana Sayfaya Git