Twitter, Microsoft'u verileri kötüye kullanmakla suçladı

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın avukatı Alex Spiro, Microsoft'un Twitter'ın veri tabanından bilgi çekerek yaptığı ihlalleri anlatan mektubu Microsoft yetkililerine iletti.

Haberler 19.05.2023 - 14:48 Son Güncelleme : 19.05.2023 - 14:48

Microsoft CEOsu Satya Nadella ve şirketin yönetim kuruluna gönderdiği mektupta Microsoftun Twitter ile yaptığı anlaşmada, aşırı veya kötüye kullanımın yasaklandığını belirten Spiro, bu sınırlamalara rağmen Microsoftun yalnızca 2022de 26 milyardan fazla Twitter paylaşımını izinsiz kullandığını iddia etti.

Spiro, Microsoftun verileri kullanma amacı hakkında Twitterı bilgilendirmesi gerektiği halde veri tabanından bilgi alan 8 uygulama programlama arayüzünün (API) 6sında bunu yapmadığını aktardı.

Nisan itibarıyla Microsoftun Twitter APIsini kullanan en az beş ürünü olduğunu belirten Spiro, Microsoft, Twitterın APIlerine ve içeriğine sürekli erişim için ücret ödemeyi reddetti. ifadesini kullandı.

Microsoft Sözcüsü Frank Shaw, Microsoftun mektupta yer alan soruları inceleyeceğini ve ardından uygun şekilde cevap vereceğini açıkladı.

Ana Sayfaya Git