WhatsApp ‘durum’u hareketlendirdi

Dünya üzerinde 1 milyarı aşkın kullanıcısı olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Facebook’un satın almasından sonra geliştirmesini daha da hızlandırdı. WhatsApp bugün yayınladığı yeni güncellemeyle kullanıcılar durumlarında fotoğraf, video ve gif paylaşabilecek.

Haberler 21.02.2017 - 22:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

8 yl önce piyasaya çktktan sonra SMSi tarihe gömen WhatsApp, bugün yaynlad yeni güncellemeyle kullanclarn durumlarn hareketli yapmalarna olanak salyor.

lk çktndan bu yana tabiri yerindeyse tam bir evrim geçiren WhatsApp artk akll telefon kullanclarnn yan sra WEB özelliiyle de masaüstü kullanclarnn da olmazsa olmazlar arasnda yer alyor.

WhatsAppn son güncellemesiyle kiiler durumlarndaki Müsait, Megul, Okulda, te, Pil bitmek üzere ifadeler yerine hareketli video, GF ya da fotoraf koyabilecek.

Facebook, bünyesinde olan tüm sosyal medya platformlarna Snapchat özellikleri getiriyor. 2014te 19 milyar dolar karlnda Facebookun bünyesine geçen WhatsAppa da artk Snapchat benzeri durum özellii geliyor. Kullanclar artk durumlarn basit kelimelerle deil görüntülerle ifade edecek. Fotoraf, video ve GIFlerle paylalacak durumlar, 24 saat sonra otomatik olarak kaybolacak. Ayrca bu durum paylamlar da tpk mesajlamada olduu gibi uçtan uca ifrelemeli olacak. Bu da WhatsAppn hanesine art puan olarak yazlyor.

WhatsAppn yeni özelliinin datmna bugün baland. Güncelleme ülkemizde henüz yaynlanmad. Fakat birkaç gün içinde Türkiyeye de gelmesi bekleniyor.

Yahoodan ayrlan mühendisler tarafndan 2009da kurulan WhatsApp bugün en popüler mesajlama uygulamalarndan biri. Her gün WhatsApp üzerinden 50 milyar akn ksa mesaj, 3,3 milyar fotoraf, 760 milyon video ve 80 milyon GIF gönderiliyor. Bu kullanm rakamnn farknda olan Facebook ise uygulamay güncel tutmak için sürekli yeni özellikler getiriyor.

Ana Sayfaya Git