WhatsApp'tan kaybolan fotoğraf ve video özelliği

WhatsApp, açıldıktan sonra sohbetten kaybolan yeni özelliği, "bir kez görüntülenen fotoğraf ve videoları" kullanıma sundu.

Haberler 05.08.2021 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

WhatsApp, alc tarafndan bir kez açldktan sonra sohbetten kaybolan fotoraf veya videolarn artk gönderilebileceini duyurdu.

WhatsApptan yaplan açklamada, birçok telefonda, çekilen fotoraflarn, fotoraf galerisinde uzun bir zaman yer kaplad hatrlatld.

Açklamada, Bu nedenle, bugün, açldktan sonra sohbetten kaybolan ve kullanclara gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol salayan yeni özelliimiz, Bir Kez Görüntülenen fotoraf ve videolar kullanma sunuyoruz. denildi.

Açklamada bu özelliin, belirli bir andaki hzl bir ifadeyi veya Wi-Fi ifresi gibi hassas bir eyi gönderirken daha fazla ie yarayacana iaret edildi.

Medya görüntülendikten sonra, o srada sohbette neler olduu konusunda herhangi bir karkl önlemek amacyla mesaj açld olarak görünecektir.

Açklamada, Bir kez görüntüle özellii hakknda u maddeler sraland:

Bu medyalar, alcnn Fotoraflar veya Galeri uygulamasna ya da klasörüne kaydedilmez.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak ekilde gönderdiiniz fotoraf veya videolar daha sonra tekrar görüntüleyemezsiniz.

Medyay bir kez görüntüle özellii etkinken gönderilen veya alnan fotoraf ya da videolar baka kiilere iletemez, kaydedemez, paylaamaz ve bu içeriklere yldz ekleyemezsiniz.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak ekilde ayarlanm bir fotoraf veya videonun alc tarafndan açldn görebilmeniz için alcnn okundu bilgisini etkinletirmi olmas gerekir.

Bu ekilde gönderilen ve gönderildikten sonraki 14 gün içinde açmadnz fotoraf veya videolar, süresi dolduu için sohbetten silinir.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak ekilde göndermek istediiniz her fotoraf veya video için medyay bir kez görüntüle özelliini seçmeniz gerekir.

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak ekilde ayarlanm ve yedekleme yapld srada henüz açlmam olan medyalar, yedekleme dosyasndan geri yüklenebilir. Fotoraf veya video açlmsa ilgili medya yedeklemeye dahil edilmez ve geri yüklenemez.

Yalnzca güvendiiniz kiilere gönderin

Açklamann devamnda u uyarda bulunuldu:

Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak ekilde ayarlanan fotoraf veya videolar yalnzca güvendiiniz kiilere gönderin. Örnein, mesajlatnz kii:

lgili medya kaybolmadan önce medyann ekran görüntüsünü veya ekran kaydn alabilir. Gönderdiiniz medyann ekran görüntüsü veya ekran kayd alndnda size bilgi verilmez.

Gönderdiiniz medya kaybolmadan önce, fotoraf makinesiyle veya baka bir cihazla bu medyann fotorafn veya videosunu çekebilir.

Ana Sayfaya Git