Yerli mini roket

Troy Teknoloji Savuma, mini, mikro İHA ve İKA için 40 milimetre çapında mini roket geliştirdi.

Haberler 17.05.2021 - 01:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye savunma sanayisi bünyesinde yürütülen çalmalarla mini ve mikro insansz hava araçlar (HA) ile insansz kara araçlarnda (KA) kullanlabilecek yerli ve milli, da bamll olmayan mini roket gelitirildi.

Troy Teknoloji Savunma, Ar-Ge çalmalar kapsamnda askeri snf yüksek inflakl patlayclar, bu patlayclarla yüksek etkinlik salayabilen harp balklar, mini roketler, drone ve insansz kara araçlarnn silahlandrlmas, yüksek teknolojili savunma sistemlerinin gelitirme ve tasarm konularnda hizmet vermek amacyla 2004 ylnda Ankarada kuruldu.

irket, yürüttüü çalmalarla mini ve mikro HAlar için 40 milimetre çapnda mini roket gelitirdi.

Döner veya sabit kanatl, alçak irtifa, mini veya mikro HAlarn tayabilecei yük limitleri içerisinde kalan mini roket, çok amaçl kullanm için uygun altyapya sahip bulunuyor. Yerli olarak üretilen, ihtiyaca göre gelitirilebilen sistemin, iç güvenlik ve snr ötesi harekatlar ile meskun mahal operasyonlarnda kullanmnn faydal olaca deerlendiriliyor.

Mini HAya 6 adede kadar roket entegre edilebiliyor

Uzunluu 170 milimetre olan mini roket, 550 milimetrelik atc tüpten frlatlyor. Roketin arl tek kullanmlk atc tüp ile 500 grama karlk geliyor. Bir mini HAya 6 adete kadar roket entegre edilebiliyor.

Mini roket 2 kilometre azami menzile ulayor, 100-500 metre etkili menzil aralyla görev yapyor. Örenebilen akll tapaya sahip antipersonel harp bal 12 metre yarçapta etkinlik gösteriyor. Zrh delici harp bal penetrasyon kabiliyeti STANAG 4569 Level 2 seviyesine karlk geliyor.

Sistemin ana amacn, tehlikeli bölgeye personel göndermeden, kontrollü olarak belirli bir mesafeden tehdit unsurlarn belirlemek veya daha önceden tespit edilmi hedefleri etkisiz hale getirmek oluturuyor.

Bu sistem yerli ve milli, düük maliyetli, ihtiyaca göre gelitirilebilir, kullanm kolay, hafif ve personel tarafndan çok adetli tanabilir oluu dolaysyla avantajlar salyor.

Mini roketin küçük HAlara ve KAlara monte edilerek zrhsz ve hafif zrhl araçlar, binalar, küçük yaplar gibi sabit hedeflerin vurulmas ve imha edilmesi hedefleniyor. Sistem kara araçlar için de uygulanabiliyor.

Ana Sayfaya Git