Yük taşıyan İHA!

Batman'da öğrenciler hazırladıkları yük taşıyan İHA projesi ile TEKNOFEST'te yarışacak

Haberler 13.09.2021 - 07:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Salih Günaydn Anadolu mam Hatip Lisesi örencileri tarafndan hazrlanan ve Batman Kartal ad verilen yük tama kapasitesine sahip nsansz Hava Arac (HA) projesi kapsamnda gelitirilen araç, TEKNOFEST liseler aras nsansz Hava Araçlar kategorisi Türkiye finalinde yaracak.

Örenciler okulun fizik laboratuvarnda oluturulan atölyede hazrladklar özgün bir tasarma sahip, rüzgara kar daha dirençli, güç tasarruflu, yük brakma özellii bulunan aracn son kontrollerini yaparak yara hazr hale getirdi.

13-18 Eylülde Bursa Yunuseli Havalimannda gerçekletirilecek finalde yaracak aracn proje danmanln yapan fizik öretmeni Bilal Baran, üç admdan oluan bir çalma yaptklarn belirterek, yaptklar ilk bavuru kabul edildikten sonra tasarm raporu istendiini, hazrladklar tasarm raporunda baar elde ettiklerini söyledi.

kinci admda detayl tasarm raporu istendiini, onu da hazrlayp gönderdiklerini ve uçu videosunu da baarl bir ekilde çektiklerini aktaran Baran, bu aamalar sonucu final yarmasna katlmaya hak kazandklarn ifade etti.

Baran, örencilerin bu çalmay yaparken teknoloji, tasarm, bilgisayar kullanm, bilgiye ulaabilme yöntemlerini örendiini dile getirerek, Üniversite düzeyinde yaplacak bir çalmay aslnda ürün olarak biz u anda elde ettik. Yarma noktasnda beklentimiz de derece ile Batmana geri dönmek. dedi.

AMACIMIZ HA ALANINDA ÜLKEMZE KATKIDA BULUNMAK

Takm Kaptan 11. snf örencisi Muhammed Sait Yaar da çok zorlu ve meakkatli bir yoldan geçip bugüne geldiklerini belirterek, Bizim için güzel bir proje oldu. çok uratk ama buna dedi. diye konutu.

TEKNOFESTte finale kaldk. nallah birinci oluruz. Projemizi gelitirmeyi düünüyoruz. Amacmz HA alannda ülkemize katkda bulunmak, milli teknoloji hamlesine destek olmak. ifadelerini kullanan Yaar, özgün bir tasarm yaptklarn aktard.

Yaar, En büyük özellii asesinin özgün olmas. Ayn zamanda d kaplamas kamufle edilebilir. Oval bir yapya sahip olduundan rüzgara kar daha dirençli. Güç tasarrufu açsndan faydal. Ayrca yük brakabiliyor. diye konutu.

Projede görev alan 10. snf örencisi Murat Soysal projenin son bir ylnda takma dahil olduunu anlatarak, TEKNOFESTte finale kalmann mutluluunu yaadklarn, yarmada baar elde ederek kente dönmeyi hedeflediklerini aktard.

Ana Sayfaya Git