Sur'da terör mağduru ailelerin konutları için kura çekildi

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen hendek-barikat operasyonları sırasında evleri zarar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından inşa edilen konutlardan 723'ü, kurayla sahiplerine teslim edildi.

Haberler 17.10.2018 - 13:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kura töreninde konuan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Surda yaanlardan sonra bu tahribat, ihanetin ykmn ortadan kaldrmak için 1 milyar liray akn bir yatrm yaptk. Daha çok yapacaz, ötesini de sizler için yapacaz. çünkü biz teröre kar bu duruu sergileyen Diyarbakrn her türlü hizmeti hak ettiini düünüyorum dedi.

Sur ilçesinin 6 mahallesinde 2015-2016 yllar arasnda terör örgütü PKK tarafndan kazlan hendek ve kurulan barikatlarn kaldrlmas amacyla, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar srasnda evleri zarar gören vatandalar için TOK tarafndan ina edilen konutlarn bir ksm daha tamamland. Merkez Kayapnar ilçesindeki çölgüzeli Mahallesinde yapm tamamlanan 723 konutun hak sahiplerine teslim edilmesi için kura çekimi yapld. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yaplan kura çekim törenine, Vali Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla ve aileler katld.

SZLER DK BR DURU SERGLEDNZ

Kura çekimi öncesinde konuan Vali Güzelolu, vatandalarn desteiyle terör örgütünün ihanet plann bozduklarn söyledi. Güzelolu, unlar kaydetti:

Bizim inancmz, yaatmak ve üphesiz var etmektir. Onlarn zihniyeti de imha etmek ve bu millete ait bütün deerleri yok etmektir. Devletimizin kararllyla, sizlerin desteiyle terör örgütü ve bütün ibirlikçilerin bütün ihanet planlarn bozduk. O açtklar çukurlara onlar gömdük. Hiçbir terör örgütü ve ibirlikçisinin ne Diyarbakrn ne de Türkiyenin huzurunu bozmasna izin vermedik, hep birlikte izin vermeyeceiz. Her birinizin evini, sahip olduu deeri, geçmiinizden gelen bütün birikimlerinizi, hatralarnz yok ettiler. stedikleri ve bekledikleri, bu huzursuzluun Diyarbakrda ve Türkiyenin her köesinde milletin varln tehdit edecek bir boyuta ulamasyd. Sizler dik bir duru sergilediniz. lk andan itibaren o ihanet ebekelerine kar, topranza, devletinize, vatannza sahip çktnz.

1626 KONUT HAK SAHPLERNE VERLD

Vali Güzelolu, hendek operasyonlarnn ardndan madur olan 1626 aileye konut verildiini ifade ederek, öyle dedi:

Devlet, maduriyetinizi, skntlarnz gidermek için vardr ve hep olacaktr. Biz devleti, milletine hizmet etmek için ve devletin yaamas milletin yaamasna bal olan bir düüncenin ürünü olarak görüyoruz. Surda yaananlardan sonra bu tahribat, ihanetin ykmn ortadan kaldrmak için 1 milyar liraya akn bir yatrm yaptk. Daha çok yapacaz, ötesini de sizler için yapacaz. çünkü teröre kar bu duruu sergileyen Diyarbakrn her türlü hizmeti hak ettiini düünüyorum. Bugüne kadar gerçekletirilen uzlama sonucunda, bugün çekeceimiz kuralarla 1626 konut hak sahiplerine verildi. Kendi evini almak isteyenlere de ödemeler yapld. Hlihazrda evini bekleyenlere, her ay 1000 lira kira yardm yaplyor. Bugüne kadar 2,5 milyon lira kira yardm yapld. Her ay ortalama 3 bin vatandamza kira yardm yapyoruz. u an Surda 1500 konut ve i yerinin yapm çalmalar da sürüyor.

Ana Sayfaya Git