Felçli vatandaşlar bu türbede şifa arıyor

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde bulunan Mirani ziyareti, felç geçiren vatandaşların akınına uğruyor.

Haberler 08.09.2018 - 14:50 Son Güncelleme : 22.04.2023 - 15:27

Kabir ziyaretinin ardından hastalığın geçtiğini duyan felçli vatandaşlar, Türkiyenin dört bir yanından ilçeye akın ediyor. Uğradığı silahlı saldırı sonucu bir tarafı felç kalan ünlü ses sanatçısı İbrahim Tatlısesin de kabri ziyaret ettiği iddia ediliyor.

Rivayete göre 1270li yıllarda Bağdattan Mardine, oradan da Diyarbakırın Hazro ilçesine gelen şeyh Hasan Zeraki, burada vali tarafından cezalandırılıp zindana atılıyor.

Vali ve yakınında bulunanların zindanda olduğunu bildikleri şeyh Hasan Zerakinin bir gün namaz vaktinde vali ile birlikte secdeye durması üzerine vali, kendisinin zindanda olduğunu ve kimin çıkardığını soruyor. Zeraki, Allahın yardımı ile hücresine giren güneş ışığıyla dışarı çıktığını söylüyor. Bir beyin hasta olan kızını iyileştirmesinin ardından Zeraki, itibarına ve özgürlüğüne kavuşuyor. Yaşadığı zaman boyunca sürekli ibadet eden Zeraki, hayatını kaybetmesinin ardından Hazroya bağlı Mirani köyüne defnediliyor. Bu tarihten sonra da Zerakinin kabri ziyaret yeri olarak vatandaşların akınına uğruyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git