1 milyonluk ödüllüydü!

Kulp ilçesinde düzenlenen operasyonda, biri güvenlik korucusu Malik Yıldız'ın şehit düştüğü saldırının faili olan 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Haberler 07.04.2018 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR- Diyarbakrn Kocaköy, Lice, Hazro, Silvan ve Kulp ilçeleri krsalnda 4 Nisan günü balatlan Bayrak-81 ehit Gönüllü Köy Korucusu Yaseddin Opçin operasyonunda, 1i çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinde yeil kategoride yer alan, 2 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Diyarbakr Valiliinden konuya ilikin yaplan açklamada u ifadelere yer verildi:

KULPTA çATIMA

6 Nisan 2018 Cuma günü saat 12.50de Kulp ilçesi Demirli köyü Keçiveren mezras snrlar içerisindeki Ricit Deresi mevkiinde bir grup teröristle salanan temas neticesinde, 3 Nisan 2018 tarihinde kesilmi odunlar kamyonla Kulp lçesine nakletmekte iken silahl saldr sonucunda Malik Yldz isimli güvenlik korucumuzun ehit edilmesi, 5i güvenlik korucusu, 1i vatanda olmak üzere 6 kiinin yaralanmas olaynn faili olan ve çileri Bakanlnn yeil renkli kod listesi ile aranmakta olan Demhat Cilo kod adl Eyüp çelikin de arasnda yer ald 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirilmitir.

ÖRGÜT SORUMLUSU

Operasyonda bir adet M-16 piyade tüfei, bir adet AK-47 Kalenikof piyade tüfei, bir adet tabanca, bir adet dürbün, çok sayda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmitir. Cumhuriyet Basavcl talimat gereince, ölü olarak etkisiz hale getirilen teröristler ile silah, mühimmat ve dier malzemeler muhafaza altna alnarak adli ilemlere balanlmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Vali Hasan Basri Güzelolu, ehit güvenlik korucusu Yldzn ailesine gerçekletirdii taziye ziyaretinde ehidin kannn yerde kalmayacan belirtmiti.

K KORUCU YARALANDI

Öte yandan lçenin Keçiören mevkisinde PKKllarca güvenlik korucularna saldrda bulunuldu. Yaralanan iki güvenlik korucusu Kulp Devlet Hastanesine kaldrld. Bölgede teröristlerin yakalanmas için operasyon balatld.

Ana Sayfaya Git