1 ton 756 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen Yıldırım-7 Operasyonu'nda 1 ton 756 kilo hazır esrar, 90 bin kök Hint keneviri ele geçirildiği bildirildi.

Haberler 07.09.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca, bölücü terör örgütü (BTÖ) ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ba somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuturucu maddeleri ve bunlar gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadyla devam eden Yldrm-7 Operasyonu kapsamnda; Lice ilçesi Bayrl Mahallesi Kilimli ve Bilgin mezralar krsalnda icrasna balanlan Narko-Terörizmle mücadele operasyonlar baaryla tamamland belirtildi. Açklamada, Söz konusu operasyonda, 9 farkl noktada 1 ton 451 kilo toz, 305 kilo kubar olmak üzere toplam 1 ton 756 kilo esrar maddesi, 90 bin kök kenevir bitkisi ele geçirilmi, cumhuriyet savcsnn talimatyla kenevir bitkileri numune alnmasna müteakip yerinde imha edilmi, ele geçirilen esrar maddesi muhafaza altna alnmtr denildi.

Bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas maksadyla terör ve narko-terörle mücadele operasyonlarna artan bir azim ve kararllkla devam edilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git