1 yılda büyük değişim

Yerel seçimlerin ardından 20 yıl sonra el değiştirerek AK Parti'ye geçen Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, kente bir yılda önemli bir değişim yaşattı.

Haberler 04.05.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklan 400 bin nüfusu ile Diyarbakr nüfusunun yüzde 25ini oluturan ve Türkiyede 36 ilden daha büyük olan Balar, 20 yl sonra yaanan belediye yönetimi deiiklii ardnda 1 yl içinde önemli bir deiim yaad. Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ortaya koyduu gönül, sosyal ve hizmet belediyecilii örnekleriyle dikkat çekiyor. Bir ylda 50 bin ihtiyaç sahibi haneye gda destei salayan Beyolu, Diyarbakra ait olan Karacada bazalt tandan ürettii asfalt ile de kentin cadde ve sokaklarn asfaltlyor. 48 mahallede yeni yol yapma, yol bakm ve onarm çalmas gerçekletirilirken, çarpk kentlemenin olduu ilçede u ana kadar 200den fazla metruk yapnn ykm yaplarak vatandalarn rahat nefes almas saland.

HEDEF KARACADA BÖLGESNDE TARIM

250 bin nüfusluk eski Balar bölgesini kapsayan kentsel dönüüm raporu çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan kabul edilerek 2020 yl programna alnd. imdi ki hedef ise Karacada eteklerinde tarm üretim tesisleri kurup kent ekonomisine destek salamak. Bir ylda önemli bir deiime imza attklarn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, 20 yl sonra yönetim deiiklii yaanan ilçede milletin güvenini kazandklarn söyledi. Beyolu, Cumhurbakanmzn emir ve talimatlaryla verdiimiz bu mücadelede milletimizin teveccühünü kazandk. Hizmete susam olan Balar, sosyal ve hizmet belediyecilii ile tant. htiyaç sahibi vatandalarmzn dertlerine derman oluyoruz, kendi asfaltmz üretip ilçemizi asfaltlyoruz. Kentsel dönüüme hazrz. Kent içi organik tarmn temellerini attk. Karacada bölgemizde büyük tarm tesisleri kuracaz. Temizlik ile ilgili sorunumuz kalmad. Vatandalarmzn ihtiyaçlarna annda cevap verecek bir belediye yapsn kurduk. Balar halk bu deiimi görüyor ve hissediyor dedi.

Ana Sayfaya Git