1 yıllık eylemin ardından oğluna kavuştu

Diyarbakır’da annelerin ve babaların bekleyişi devam ederken evlat nöbetindeki bir aileye daha güzel haber geldi. 1 yıldır HDP il binası önünde evlat nöbetinde olan baba Fahrettin Akkuş, oğlu Erkan’ın teslim olduğu haberi ile büyük bir mutluluk yaşandığını söyledi. Anne Meryem Akkuş da evladına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, darısı diğer ailelerin başına olmasını diledi.

Haberler 04.09.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde evlat nöbeti tutan anne ve babalarn bekleyii devam ederken evlat nöbetindeki bir aileye daha güzel haber geldi. Bugün evladnn teslim olduu haberini alan baba Fahrettin Akku, 20 Eylül tarihinde HDP il binas önüne gelip olu Erkan için eyleme katlmt. Baba Akku, çok mutluyuz. 5 senedir hep aladm hep üzüldüm. 1 senedir mücadele ettim mücadelemiz bouna gitmedi. Alamadan kendimi tutamyorum. nallah hepsi gelsinler. Dün bana telefon geldi emniyet tarafndan senin çocuk teslim oldu diye. Ben telefonda alamaktan kendimi tutamadm dedi.

Anne Meryem Akku ise, Yeniden dünyaya gelmi gibi oldum. Bir tane olum vard onun yeri bugün doldu. Yeni bugün dünyaya geldi. Haberi duyunca inanamadm. Hasta yatamdan kalkp geldim. Ben burada her zaman alyordum niye o kadar aladm. Benim cierim yanyordu ve inallah en ksa sürede evladma kavuurum. Allah devletimizden raz olsun. Benim gibi annelerin inallah Rabbim gözyalarn dindirsin ifadelerini kulland.

stanbuldan Diyarbakra gelen, Bitlisli Fahrettin Akku, 2015te Sultangazi ilçesinde, 19 yandayken kaçrldn iddia ettii olu Erkan için 20 Eylülde HDP binas önündeki oturma eylemine katlmt. Baba Akku imdi evladna kavuaca günü bekliyor.

Ana Sayfaya Git