10 bin kişiye ekmek bin 500 kişiye aş!

Türk Kızılaydan Diyarbakır'da ramazanda ekmek ve sıcak yemek yardımı

Haberler 25.04.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay Diyarbakr ubesi, ramazan dolaysyla vatandalara bugün 10 bin ekmek datrken, bir ay boyunca da yal, kronik hastal bulunan ihtiyaç sahibi 1500 kiiye günlük scak yemek ulatracak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda vatandalarn ihtiyaçlarnn giderilmesi amacyla oluturulan Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde faaliyet yürüten Türk Kzlay Diyarbakr ubesi gönüllüleri, merkez Sur, Kayapnar, Balar ve Yeniehir ilçelerinde sokak sokak gezerek ihtiyaç sahibi ailelere ekmek datt.

Ekiplerce gün boyunca 10 bin ekmek datlacak.

Türk Kzlay ekipleri, ayrca ramazan ay boyunca 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl bulunan, engelli, yetim ve yoksul 1500 kiiye günlük scak yemek datacak. Yemekler her gün yaklak 130 gönüllü araclyla önceden belirlenen ailelerin evlerine ulatrlacak.

Türk Kzlay ube Bakan Mesut Ik, yapt açklamada, ramazan ay kapsamnda genel merkezlerinin belirledii program bugün itibaryla hayata geçirdiklerini söyledi.

Bugün Diyarbakrda 10 bin ekmek datacaz. diyen Ik, öyle konutu:

Ramazan ay boyunca Vefa Destek Grubu kapsamnda 65 ya üstü nine ve dedelerimiz, kronik hastalar, yetim, hasta, engelli ve yoksul ailelerimizin de aralarnda bulunduu 1500 kiiye her gün yemek piirip iftarlarna ortak olacaz, yemeklerini kaplarna götürerek, onlar sevindireceiz. Bu ailelerimize gda, beslenme ve hijyen kolileri ile çocuk paketleri de vereceiz.

Ramazan ay boyunca 130a yakn gönüllü ile faaliyetleri yürüteceklerini aktaran Ik, katks bulunan tüm baçlara da teekkür etti.

Ik, koronavirüs salgn nedeniyle bu yl hazrladklar yemekleri evlere götüreceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git