10 bin kişiye iftar

AK Parti İstanbul ve Diyarbakır il başkanlıklarınca Dağkapı Meydanı'nda "Gönlümüz Bir, Soframız Bir, Biz Birlikte Türkiye'yiz" temalı düzenlenen programda, 5 bin kişi birlikte oruçlarını açtı, ihtiyaç sahibi 5 bin ailenin evine yemek servisi yapıldı.

Haberler 14.06.2017 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti stanbul ve Diyarbakr il bakanlklarnca düzenlenen programda 5 bin kii birlikte orucunu açt, ihtiyaç sahibi 5 bin ailenin evine yemek servisi gerçekletirildi.

Diyarbakr Dakap Meydannda düzenlenen Gönlümüz Bir, Soframz Bir, Biz Birlikte Türkiyeyiz temal program Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

AK Parti stanbul l Bakan Selim Temurci, yapt konumada, geçen yl da Diyarbakrn Sur ilçesinde iftar birlikte açtklarn, hasret ve özlemle Diyarbakrl vatandalarla kucaklatklarn söyledi.

ftara gelen vatandalara teekkür eden Temurci, Bu iftar sofras, muhteem tablo birlik ve beraberliimizin, kardeliimizin, Ulu Cami, Nebi Cami ve Hz. Süleyman Camisi kadar mübarek, stanbul kadar güzel, Diyarbakr kadar güçlü, Frat kadar derin, Dicle kadar gür olduunu bize söylüyor. Ne mutlu Diyarbakra. Gönlümüz bir, soframz bir. Dün böyleydi ebediyete kadar da böyle olacak. diye konutu.

Rabbim rahmetini, merhametini, bereketini Diyarbakrdan eksik etmesin. çünkü bu Diyarbakr imann adeta kardelie döndüü bir ehrin addr. Bir iman ehridir. Ümmetin en güçlü ehirlerinden biridir. diyen Temurci, Diyarbakrl kardelerinin yannda olmaya da devam edeceklerini belirtti.

Diyarbakrda hep sevgi ve insanlarn yüzünde gülümseme gördüünü, kendini evinde hissettiini dile getiren Temurci, iftar sofralarnn kendileri için çok önemli olduunu vurgulad.

- Öldürmeyelim, insanlar yaatalm

Yüce Allahn bize bahettii bütün farkllklar zenginlik olarak görüyoruz. Bizim tenlerimiz, dillerimiz farklysa bu Rabbimin bir ayetidir. diyoruz. Biz buna iman ediyoruz. ifadesini kullanan Temurci, AK Partinin Cumhurbakann bakanlnda reddi, inkar, asimilasyonu elinin tersiyle iterek, Dou ve Güneydouda yaayanlar kucakladklarn vurgulad.

Her türlü sorunun konuarak çözülmesi gerektiine iaret eden Temurci, öyle devam etti:

Ama bizim bir krmz çizgimiz var, öldürmeyelim, insanlar yaatalm. iddetin ve kann olduu yerde neyin önemi olabilir? çocuunu kaybetmi bir anaya siz dünyalar verseniz ne yapabilirsiniz? Silahla siyaset, bar olmaz ve hak aranmaz. Terörle demokrasi olmaz. Yan yana gelmez. Karde, bir ve beraber olacaz ve ümmetin insanlar olarak kucaklaacaz. Annelerin gözyalar üzerinde çözüm üretmeye ve rant çkarmaya çalanlar her zaman uzattmz o demokrasi ve özgürlük elimizi ittiler. Kürt çocuklarn, o gariban çocuklarn hendeklere doldurdular ama o hendeklere dolduranlarn çocuklar dünyann en iyi okullarnda okudular. te bizim isyanmz bunadr.

- Allahn izniyle kardeliimiz sürecek

Temurci, yüzde 65i çocuk ve genç olan Diyarbakrn çok daha fazla eitimi ve kalknmay hak ettiini belirterek, Diyarbakrl kardelerimizin yakalarndan elinizi çekin. Allahn izniyle bizim Kürt kardelerimiz terörün oyununa gelmedi. Gelmeyecek ve Allahn izniyle kardeliimiz sürecek. dedi.

- Hiç kimse ayramaz

ehit ve gazi ailelerinin de aralarnda bulunduunu belirten Temurci, bu güzel iftar sofrasnda bütün ehitleri rahmet ve minnetle andklarn kaydetti.

Temurci, konumasn öyle tamamlad:

Türkü de Kürtü de Allah karde yapmtr. Hiç kimse ayramaz. Et ve trnak gibi tarihimiz karde yapmtr. Asrlarca Türkü de Kürtü de bir hilal uruna mücadele etti. Ayn eyler için gözya döküyorsak bundan güzel kardelik mi olur? Daha çok kardelik ve kucaklama bir ve beraber olma zaman. Kürtün Türkten baka Türkün Kürtten gayr dostu yoktur. te bu sofra bunun en güzel örneidir. Allah birlik ve beraberliimizi bozmak isteyenlere frsat vermesin.

AK Parti l Bakan Muhammet Akar da stanbul tekilat ile Diyarbakrdaki vatandalarla bir araya geldiklerini söyledi.

Akar, Allaha ükürler olsun bugün artk daha baka bir Diyarbakr var. Gelecee ümitle bakan bir Diyarbakr var. Halkmzn yüzü daha fazla gülüyor. ifadesini kulland.

Daha sonra AK Parti stanbul ve Diyarbakr il tekilat üyeleri, baz belediye bakanlar, iftar programna katlan 5 bin vatanda ile orucunu açt.

Program kapsamnda ihtiyaç sahibi 5 bin ailenin evine yemek servisi yapld.

Ana Sayfaya Git