10 dakikada 20 bin liralık vurgun

Diyarbakır’da hırsızlar vatandaşların yakasından düşmüyor. Yaklaşık 15 gün önce bir dükkana giren hırsızlar, 10 dakika içinde 20 bin liralık malı sırtlarına alıp kayıplara karıştı.

Haberler 01.01.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde iki hafta önce hrszlar bir dükkan gözlerine kestirdi. Gece saat 03.30da planlarn devreye koyan hrszlar, dükkann önüne gelerek demir makasyla kepenkteki kilitleri krp rahat tavrlarla i yerine girip 10 dakika içinde 20 bin liralk mal ve iki sigara standn srtlarna yükleyerek kayplara kart. Güvenlik kameralar tarafndan saniye saniye kaydedilen görüntülerde hrszlarn rahat tavrlar sergiledii, gece karanl nedeniyle önlerini seçemedikleri için i yerinin klarn açtklar görüldü. 5 hrszdan ikisinin girdii dükkanda üçünün de çalnan mallarn srtlarna alarak olay yerinden uzaklat görüldü. Olay yerinin güvenlik noktalarna yakn olmasna ramen rahat tavrlar sergileyen hrszlar, ksa sürede izlerini kaybettirerek srra kadem bast.

Zanllar 15 gündür bulunamyor

Olayn ardndan sabah i yerini açmak için dükkanna gelen i yeri sahibi Ömer çelik, gördüü manzara karsnda oka girdi. Hemen güvenlik güçlerine haber veren çelik, i yerinde bulunan güvenlik kameras ile birlikte kendi imkanlar ile bulduu 3 farkl güvenlik kameras görüntüsünü de polise iletti. 15 gündür zanllarn bulunmamas nedeniyle zor günler geçiren çelik, konu ile ilgili HA muhabirine açklamalarda bulundu. çelik, Olay gece 03.30 sularnda meydana gelmi. Demir makasla kilitleri kesip darabay biraz kaldrmlar ve içeri girmiler. Görüntülerde görünüyor. çerideki kapy tornavida veya levye ile açmlar. Dükkana girdiler. ki tane sigara standn almlar. Ayrca, çekmecelerimizde bulunan malzemelerimizi de götürdüler. Toplam 20 bin lira civarnda mal çalp gittiler dedi.

Ayn bölgede son 3 haftada 3 farkl hrszlk

Hrszlk olaynn sadece kendilerinde olmadn, olaydan iki gün önce yaknlardaki bir kahvehanenin de soyulduunu aktaran çelik, öyle devam etti:

Otomatik darabay patlatmlar bilgisayar ve mallarn götürmüler. Bizim olaydan iki üç gün sonra güvenli korunan bir yerin yan bandaki bir dükkana daha girmiler. Orada da yaklak 15 milyarlk mal çalp gitmiler. Bunlar bizim bildiklerimiz, daha bilmediklerimiz var. Dükkana yaklak 50 metre uzaklkta mobese kameras var. Oradaki görüntüleri görmedik ama kendi imkanlarmzla 3 yerden görüntü temin ettik. Bunlar emniyete verdik ve davac olduk fakat 15 gündür bir netice alamadk. Suçlularn bir an önce bulunmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git