10 yıldır bekliyor!

Yoğun bakım kapısında 10 yıldır çocuğunu bekliyor: Beni hissediyor, mutlu oluyor.

Haberler 09.05.2022 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 2012de doduktan 17 gün sonra solunum yetmezlii ikayetiyle hastaneye kaldrlan ve kas hastal tehisi koyulan Elif Nur Erdemesin annesi Fatma Erdemes, 10 yldr her gün youn bakm kapsnda bekliyor.

Sadece gözlerini hareket ettirebilen kz Elif Nur ile iletiimi bu ekilde kuran ve odadayken elini hiç brakmayan Erdemes, Beni hissetsin ve bilsin. Nasl tedavisini her gün alyorsa anne sevgisini de her gün almasn istiyorum. O benim için çok özel. Beni hissediyor, mutlu oluyor dedi. Hastane çalanlar da her gün youn bakm kapsnda gördükleri Fatma Erdemesi yln annesi seçerek, çiçek verdi.

Fatma (41) ve Mustafa (43) Erdemes çifti, 2002 ylnda dünyaevine girdi. 6 çocuklar olan çiftin 5inci çocuklar Elif Nur, 2012de dünyaya geldi. Elif Nur, 17 günlükken solunum yetmezlii ikayetiyle hastaneye kaldrld. Yaplan tetkiklerinde kas hastal tehisi koyulan Elif Nur, Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesine yatrld.

17 günlükken annesinin kucandan kopan Elif Nur, burada 2 yl boyunca solunum cihazna bal yaad ardndan 2014 ylnda kurulan ve 12 hastaya ayn anda hizmet verebilen Dicle Üniversitesi çocuk Palyatif Youn Bakm Merkezine nakledildi. çocuundan ayr kalamayan Fatma Erdemes, kz kendisinin orada olduunu hissetsin, diye 10 yldr her gün youn bakm kapsnda bekliyor. Sabah erken saatlerde hastaneye gelen ve akam geç saatlerde çkan Erdemes, kznn iyilemesini bekliyor.

Fatma Erdemes, içeri girince de sadece gözlerini hareket ettirebilen Elif Nur ile iletiimi bu ekilde kurarak, elini tutuyor ve kzn öpüyor. Her gün bu duruma tank olan youn bakm çalanlar da Fatma Erdemesi yln annesi seçerek, çiçek ve hediyeler verdi.

HER GÜN ANNE SEVGSN DE ALMASINI STYORUM

Fatma Erdemes, kznn anne sevgisini tatmas için her gün gelip ilgilendiini belirterek, Beni hissetsin ve bilsin. Nasl ki tedavisini her gün alyorsa anne sevgisini de almasn istiyorum. 8 yldr buradaym, 2 yl da çocuk Hastalklar Hastanesinde kaldm. Halen de ilgilenmeye çalyorum. Elif Nur, benim için salkl olan çocuklarmdan önce geliyor. Onunla aramda inanlmaz bir ba var. Elif Nuru çok seviyorum, ihmal etmek istemiyorum çünkü benim için çok özel. Beni hissediyor, mutlu oluyor. Ben de mutlu oluyorum. Ondan aldm enerji beni de mutlu ediyor. Anlatlmaz bir ba var. Hem Elif Nur rahatlyor mutlu oluyor hem de o mutlu olunca ben de oluyorum. Annelik vazifemi yaptm hissediyorum. Bütün çalanlara ve hocalarmza teekkür ederim. Buradaki çocuklarn aileleri de gelip ilgilenmeli. çocuklarn ihmal etmesinler. Engelli deyip de brakmasnlar çocuklarn, çünkü hissediyorlar. Bir öpücüklü dokunuu ve bir sarlmay çocuklar hissediyor. çocuu için çaba gösteren annedir benim için. Kendini ypratacak ekilde ilgilenen annedir benim için diye konutu.

çOCUUMUZ GB BÜYÜTMEYE çALIIYORUZ

çocuk Sal ve Hastalklar Ana Bilim Dal Öretim Üyesi ve çocuk Palyatif Youn Bakm Merkezi Sorumlu Öretim Üyesi Doç. Dr. Fesih Aktar, Elif Nurun ilk hastalarndan olduunu dile getirerek, Doduktan sonra solunum yetmezlii ikayetiyle çocuk Hastalklar Hastanesinde yat yaplarak tedavi görüyor. Tetkikler alnyor ve tan konulma süresi uzun sürebiliyor. Doutan gelen bir kas hastalnn elik ettiini fark ediyorlar. Biz hastay buraya aldk. 2014 Eylül ayndan itibaren Türkiyede ilk kurulan çocuk Palyatif Youn Bakm Merkezi burada açld. Elif Nur, ilk hastalarmzdan. Uzun süre yatl olan tüm çocuklarmz gibi Elif Nur da bizim için çok özellikli. Burada sadece hekimler deil, hemireler ve hasta bakm ile temizlik personeline kadar herkes özverili bir ekilde çalyor. Annelik ve babalk yaplan bir merkez. Elif Nuru da 8 yldr misafir ediyoruz. çocuumuz gibi büyütmeye çalyoruz. Hastalkla ilgili çok tetkik yaptk, aile taramalarn da ileriki incelemelerimiz de kas hastalyla ilgili daha farkl bir ey var m, yok mu; onu aratryoruz. Elif Nur, imdi solunum cihazna bal takip ediliyor. Boynundan açlan bir delikle hayatn devam ettiriyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git