100 aileyi barıştırdı

55 bine yakın üyesi bulunan aşiret, Diyarbakır’da 100’e yakın aileyi barıştırdı.

Haberler 22.12.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda 55 bine yakn üyesi bulunan Hasenan Aireti Dayanma, Yardmlama ve Kültür Dernei, kentte 100e yakn kan davas ve benzeri konularda sorunu olan aileleri bartrd.

Hasenan Aireti Dayanma, Yardmlama ve Kültür Dernei, 55 bine yakn üyesiyle kentte bar elçilii görevini yürütüyor. Dernek yönetimi ve üyeleri kentte 100e yakn kan davas ve benzeri konularda aileleri bartrrken, Dernek Bakan Hasan Arslan, sorunlarn çözümü için can pahasna mücadele edeceini belirtti.

Dounun simgesinin bar olduunu ifade eden Arslan, son zamanlarda Güneydoudaki husumetli aile saysnn arttn söyledi. Husumetli aile saysn sfra indirmek için bar elçileri ve kanaat önderleri olarak harekete geçmi olup birçok farkl alanda proje gerçekletirmeyi düündüklerini aktaran Arslan, husumetli aileleri bartrmada en önemli etken airet reisleri, bar elçileri ve kanaat önderleri olduunu savundu.

Husumetlerin büyümesini engellemeliyiz

Kanaat önderlerine çarda bulunan Arslan, Bizler, yllardr kan daval aileleri bartrmaya çalyoruz. Kimi zaman bar salanyor, kimi zaman da bar salanamadndan husumet olduu gibi devam ediyor. Husumetli ailelerin saysn sfra indirmek için kanaat önderleri ile bar elçilerine husumet gerçeklemeden ve daha yeniyken olaylarn büyümesini engellemeliyiz çarsnda bulunuyorum. Ben ahsen kendimi bölge halknn huzuruna adam bulunmaktaym. Husumetlerin daha olumadan engellemesi için canm pahasna mücadele edeceim. Güneydounun kanaat önderlerinden de ayn tutumu sergilemelerini temenni ediyorum dedi.

55 binin üzerinde üyeleri olduunu ileri süren Arslan, Diyarbakrda 55 binin üzerinde bir üyemiz var. Daha fazla olduunu biliyorum ve pandemiden dolay bütün üyelerimize henüz ulaamadk. Bugüne kadar bar elçileri olarak 100e yakn ailenin barmasn saladk. Kan davas, arazi meselesi ve küçük çapl husumetleri barla sonuçlandrdk. Bundan sonrada bartrmaya devam edeceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git