11 ilde tarihi eser baskını

11 ilde yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 34 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız.

Haberler 22.03.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydn merkezli 11 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçl operasyonunda aralarnda Aydn Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yldz ile baz müze çalanlarnn da olduu 34 üpheli, gözaltna alnd.

TARH ESER OPERASYONU

Aydn Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda tarihi eser kaçakçl yaptklar belirlenen 37 üpheli hakknda yakalama karar çkartld. Harekete geçen l Emniyet Müdürlüü Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, Aydn bata olmak üzere Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Mula, Samsun, Yalova ve Zonguldakta önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde e zamanl operasyon düzenledi.

L MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Operasyonda aralarnda Aydn Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yldz ve baz müze çalanlarnn da aralarnda bulunduu 34 kii gözaltna alnd. Firari 3 üphelinin de arand bildirildi. Operasyon da 18nci yüzyla ait olduu deerlendirilen mermer heykel de ele geçirildi. Heykelin inceleme için Aydn Müze Müdürlüüne teslim edilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git