11 yıl geçsede!

Diyarbakır annelerinden Övünç: 11 ay oldu buradayım, 11 yıl da geçse buradan gitmeyeceğim Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, Kurban Bayramı'nda da evlatlarının yolunu gözlüyor.

Haberler 04.08.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 337nc gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Solmaz Övünç, olu Barana kavumak için eylemi sürdürdüünü belirterek, Olumu HDPden istiyorum. HDP olumu nasl götürmüse öyle de getirsin. dedi.

Evladna kavuana kadar eyleme devam etmekte kararl olduunu ifade eden Övünç, HDP olumu kandrd. Olumun hasretinden yanyorum. Olumun büyüdüünü görmedim. Onlarda (HDP ve PKK) biraz vicdan, merhamet, Allah korkusu varsa çocuumu brakrlar. 11 ay oldu buradaym, 11 yl da geçse buradan gitmeyeceim, kararlym. diye konutu.

Baba evket Altnta da olu Müslüm için eylemi sürdürdüünü ifade ederek, 6 senedir çocuundan haber alamadn belirtti.

çocuumla bayram geçirmeyi özledim. Ne yazk ki bayram bize böyle yaattlar. Bayrammz zehir oldu. ifadelerini kullanan Altnta, öyle konutu:

Bugün bayramn 4. günü. Ne yazk ki bugün de hüsrana uradk. Ufak bir umut vard içimizde. Bunlarn amac çocuklarmz katletmek, bizleri perian etmek. Maherde iki elim yakalarnda olacak.

Baba Begda: Tehdit edildim

Olu Yusuf için oturma eylemi yapan baba Celil Begda, daha önce HDP il binas önündeki eylemi srasnda HDP yöneticilerinin kendisine, Sen daha ölmemisin. Ölmen gerekirdi. ifadelerini kullandn ileri sürdü.

Bunun üzerine Diyarbakr Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulunduunu anlatan Begda, dün gece de evine giderken siyah bir otomobilin içindeki 3 kii tarafndan tehdit edildiini iddia etti.

ahslarn kendisine, HDP il binasnn önüne gitme, gerekeni yaparz. dediini aktaran Begda, tehditlerden korkmadn, eyleme kararlkla devam edeceini bildirdi.

Öte yandan HDP il binas önünde eylem yapan aileler Kahrolsun PKK slogan atarak, Begdaa destek verdi.

Ana Sayfaya Git