12 Kişi tutuklandı

Diyarbakır’da 26 Nisan günü terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 kişi, sosyal medya ve gizli tanık ifadeleri gerekçesiyle tutuklandı.

Haberler 01.05.2021 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan yürütülen bir soruturma gerekçesiyle, 26 Nisan günü Diyarbakr kent merkezinde ezamanl gerçekletiriler operasyonda örgüt propagandas yapma iddiasyla gözaltna alnan 12 kii önceki gün emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye getirildi.

Aralarnda Halklarn Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri Ramazan Karakaya, Hamit Onur, Murat Önde, Sadk Tosun, HDP Kayapnar eski lçe Ebakan Kadri Akkaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakr eski l Ebakan Mehmet Bakr, Mezopotamya Dil ve Kültür Aratrma Dernei (MED-DER) Ebakan Rfat Roni, Yeniehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Zeki Back, Balar Belediyesi Meclis Üyesi Nurettin Bakan, Kayapnar Belediyesi Meclis Üyesi Songül Da Kapanc HDP Sur eski lçe Ebakan Zülfikar Odaba ve HDP l Yöneticisi Nait Batn da aralarnda bulunduu 12 kii ifade ilemi için savcla sevk edildi.

Savc, ifadesini ald 12 siyasetçiyi tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk etti. Hakimlik, 12 siyasetçiyi sosyal medya paylamlar ve gizli tank ifadeleri gerekçesiyle tutuklad.

Ana Sayfaya Git