13 burçta restorasyon!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihi surlardaki 13 burçta daha restorasyon çalışması başlattı

Haberler 18.03.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Diyarbakr Surlarndaki 13 burcun daha restorasyon çalmalarna baland.

Büyükehir Belediyesi mar ve ehircilik Daire Bakan Mehmet Karaaslan, merkez Sur ilçesinde tarihi çkalede yapt açklamada, yaklak 5 bin 200 metre uzunluunda olan Diyarbakr Surlarnn, UNESCO tarafndan 2015te Dünya Kültür Miras Listesine alnarak tescil edildiini anmsatt.

BURçLARDA RESTORASYON

Son 5 yllk süreçte Kültür ve Turizm Bakanlnca surlarn etap etap restorasyon projelerinin hazrlandn ve bunlarn Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu tarafndan onaylandn aktaran Karaaslan, birinci etap restorasyon çalmalar kapsamnda 6 burç ile ilgili yaplan çalmalarn sorunsuz bir ekilde devam ettiini söyledi.

Ocak aynda çkalede balayan restorasyon çalmalarnn da devam ettiini ifade eden Karaaslan, çkale restorasyon projesi kapasnda 11 adet çkale burcu ve 2 adet d kale burcu, Amida Höyükün çevresindeki istinat duvar ile 11 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesinin de yer ald restorasyon çalmalarna baladk. dedi.

çalmay 500 günde tamamlamay istediklerini dile getiren Karaaslan, bu i kapsamnda sözleme bedelinin 13 milyon 891 bin lira ile ihale edildiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git