130 bıldırcın doğaya salındı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Uçarlı Mahallesi’nde dünyaya örnek olacak bir etkinliğe daha imza atıldı. Kuşları ve doğayı korumak ve yeniden dönüşümünü sağlamak adına 130 bıldırcın doğaya salındı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Fidanboy, “10 yıldır köyümüzde bir ağaç dikim ve doğayı korumaya yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Güneydoğu GAP sağlık turizm derneğinin katkısıyla gelen öğrencilerimizle birlikte bıldırcınları doğaya salmış bulunuyoruz” dedi.

Haberler 28.08.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupadan gelen örencilerle birlikte 130 bldrcn Lice Ormanlarna salnd. Diyarbakrn Lice ilçesine bal Uçarl köyünde dünyaya örnek olacak bir etkinlie daha imza atld. Kular ve doay korumak ve yeniden dönüümünü salamak adna 130 bldrcn doaya salnd. Etkinlie, Diyarbakr Dicle Üniversitesi, Diyarbakr çevre ve Kalknma Dernei, Güneydou GAP Salk Turizmi Dernei, Ortadou Sanayici ve nsanlar Dernei (OSGAD) ile birlikte çok sayda siyasetçi, akademisyen, Erasmus ile Avrupadan gelen örenciler ve gazeteciler katld.

130 BILDIRCIN DOAYA BIRAKILDI

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Öretim Görevlisi Mehmet Fidanboy katklar ile yaplan etkinlie Ortadou Sanayici ve Genç Adamlar Dernei (OSGAD) Kurucu Bakan ve Yüksek stiare Kurulu Üyesi Hüsnü Pervane de katlarak destek verirken, 130 bldrcn Licenin ormanlarna brakld. Ayn ekilde geçtiimiz hafta da yine 70 keklik farkl zamanlar içinde doaya brakld.

KÖYÜMÜZ 4 BN 500 YILLIK BR TARHE SAHP

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Öretim Görevlisi Mehmet Fidanboy yaptklar etkinlii anlatarak, Köyümüz 4 bin 500 yllk bir tarihe sahip. 10 yldr köyümüzde bir aaç dikim ve doay korumaya yönelik bilinçlendirme çalmalar yapyoruz. Meyve aaçlar ve dier aaçlarn dikimini gerçekletirdik. Arada bir de keklik, bldrcn gibi kular doaya saldk, ku yuvalarn yaptk. Diyarbakr çevre ve Kalknma Derneinin katks ile Erasmus çerçevesinde Avrupann çeitli kentlerinden gelen örenciler, Ortadou Sanayici ve nsanlar Derneinin katks, benim de üyesi olduu Güneydou GAP salk turizm derneinin katksyla gelen örencilerimizle birlikte bldrcnlar doaya salm bulunuyoruz diye konutu

Yaplan etkinlik konumalarn ardndan son buldu

Ana Sayfaya Git