1383 yıl önce fethedildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Diyarbakır'ın fethinin 1383. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Haberler 09.05.2022 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Program kapsamnda ilk olarak merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide namaz klnd. Daha sonra AGD ve Milli Gençlik Vakf (MGV) Genel Bakan Salih Turhann katlmyla Hz. Süleyman Camisine kadar tekbirler eliinde Fetih yürüyüü yapld.

1383ÜNCÜ FETH YILI

Burada okunan duann ardndan program, Kurunlu Camisinde devam etti. Kuran- Kerim tilavetiyle balayan etkinlikte konuan AGD ve MGV Genel Bakan Salih Turhan, 2012 ylndan beri Diyarbakrn fethinin yl dönümünü kutladklarn belirtti.

Diyarbakr fethedildii günden bugüne 1383 yldr Allahu Ekber nidalar hiç susmad. nallah bundan sonra da hiç susmayacak. diyen Turhan, düzenledikleri etkinlie Türkiyenin farkl bölgelerinden, 81 ilinden insanlarn katldn söyledi.

Laz, Kürt, Arap, çerkez, herkesin bir arada olmasndan duyduklar memnuniyeti dile getiren Turhan, katlan herkese teekkür etti.

DÜNYAYA HAYKIRMAK

Turhan, Bu program Müslümanlar kardetir uurunu Diyarbakrdan dünyaya haykrmak için yapyoruz. Bizim için ehri Diyarbakr, bir iman kalesidir, bir slam kalesidir, peygamberler ehridir, sahabeler ehridir. dedi.

AGD Diyarbakr ube Bakan Muhammed Kayan da Diyarbakrn 27 Mays 639da fethedildiini belirterek, Diyarbakrn fethi gerçekletikten sonra slam batya yaylmaya balamtr. Bu sebeple Diyarbakr slam corafyasnn en önemli ehirlerinden biridir. diye konutu.

KURAN-I KERM OKUNDU

Program, Kuran- Kerimi güzel okumada dünya birincisi olan Ahmet Ebul Kasimi ile 8. Türkiye Ezan Güzel Okuma Yarmasnda ikinci olan Rfat Ablayn Kuran- Kerim okumasyla sona erdi.

Ana Sayfaya Git