14 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 13 yıl hapis cezası

Diyarbakır’da 14 yaşındaki kız arkadaşına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 18 yaşındaki Azat E., 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 08.06.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianameye göre; Balar ilçesinde bir lisede eitim gören 14 yandaki kz çocuu .A., 2014 ylnn Austos aynda ayn okulda okuyan erkek arkada Azat E. ile Nevruz park civarndaki bo arazide birkaç kez cinsel ilikiye girdi. Ailesinin olay örenmesi üzerine madurenin ya büyüdüünde Azat E. ile evlendirilmesine karar verildiini belirten savc, bu srada madur ve üphelinin Yalovaya gittiklerini kaydetti. Azat E. ve .A.nn burada da cinsel ilikiye girdiini ifade eden savc, iki sevgilinin aralarnda tartma çkmas sonucunda olayn polis merkezine tandn vurgulad. Polisin yurda yerletirdii .A.nin iki gün sonra babas tarafndan Diyarbakra getirildiini ve olayla ilgili ikayetçi olduunu ifade eden savc, madurenin olay tarihinde 15 yandan küçük olduunu kaydetti. Madureye kar yaplan eylemin çocuun nitelikli cinsel istismar olduunu belirten savc, üpheli Azat E.nin 8 yldan 15 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

Madur .A. iddianameye yansyan ifadesinde üpheli Azat E. ile olaydan bir ay önce arkada olduklarn belirterek, Bir gece bo arazide 2-3 kez cinsel ilikiye girdik. Sonraki gün durumu teyzemin oluna anlattm. Bu ekilde annem haberdar oldu. Ailelerimizin görümesi ile babas bana sahip çkacan söyledi. Ancak Azat E. bir süre sonra benden uzaklamak için arkadalaryla ilikiye girdiimi iddia etti. Daha sonra Yalovaya gittik. Burada da birkaç kez ilikiye girdik. Kendisiyle bir çok kez tarttk ve beni dövdü. Ailemin kayp olduumu bildirmesi üzerine Yalovada bulunup, yurda yerletirildim. Bu srada el bileimi cam ile keserek intihara kalktm dedi.

üpheli Azat E. ise ifadesinde madurun kz arkada olduunu belirterek, Olaydan önce ailesinin kendisini dar attn, kalacak yeri olmadn söyleyip, benden yardm istedi. Diyarbakrda deiik yerlerde dolatk. Eve gitmek istemediini söylemesi üzerine kaplarnn önünde braktm. Sonraki gün ailesi gelerek Kzmz sizin olunuz tarafndan kaçrlm, onunla evlenmesi gerekir, yoksa kz öldürürüz.dediler. Bunun üzerine ailem madur ile görüüp Sen bizim evde kal, manevi kzmz ol, biz seni okutalm.dediler. Ailesinin rzasnn da alnmas üzerine madur bizim evde kald. Ben Yalovaya çalmaya gittikten sonra madur da oraya geldi. ddia edildii gibi kendisiyle cinsel ilikiye girmedim.dedi.

13 YIL 9 AY HAPS

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuksuz sank Azat E.nin yarglamas Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. Davann son celsesinde esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sank A.E.nin cezalandrlmasn istedi. Durusmada söz hakk verilen sank avukat ise müvekkilinin beraatini talep etti. Daha sonra kararn açklayan mahkeme sank Azat E.yi çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan önce 16 yl hapis cezasna çarptrd. Sana verilecek cezann gelecei üzerindeki olumsuz etkisini lehine indirim sebebi kabul eden mahkeme, cezay 13 yl 4 aya indirdi. Mahkeme Yargtay sürecine dikkate alarak sann tutuklanmasna karar vermedi.

Ana Sayfaya Git