1.5 milyon dolara satış

Jandarma'dan Diyarbakır'da şok operasyonlar. İbranice el yazması 13 parça parşömen'i 1.5 milyon dolar karşılığında satmak isteyen, 5 kişi gözaltına alındı. Lice kırsalında, 1 milyon kök kenevir ile 756 kilo esrar ele geçirildi.

Haberler 14.08.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda branice yazl el yazmas parömen katlar 1,5 milyon dolara satmaya çalan kiilerle, katlar almaya çalan üpheliler, jandarma tarafndan suçüstü yakaland. Gözaltna alnan 5 kiiyle birlikte 13 parça branice el yazmas parömen kat ele geçirildi. Lice ilçesi krsalnda düzenlenen operasyonda, 1 milyon 119 bin kök kenevir ve 756 kilogram esrar ele geçirildi.

1.5 MLYON DOLAR

l Jandarma Komutanl ekipleri, istihbari çalmalarla merkez Balar ilçesinde oturan baz kiilerin ellerinde bulundurduklar branice yazl el yazmas parömen katlar 1,5 milyon Dolar karlnda satmak için müteri aradklar bilgisine ulald. Ekipler, kimliklerini belirleyip takibe aldklar üphelileri, Baclar Mahallesi Lice Afet Küme Evleri mevkiinde tarihi eserler için pazarlk yapan 5 kii, suçüstü yakalad.

13 PARçA BRANCE

üphelilerin üzerlerinde ve araçlarnda yaplan aramada 13 parça branice el yazmas parömen kat ele geçirildi. üpheliler gözaltna alnrken, tarihi eserler muhafaza altna alnarak Müze Müdürlüüne teslim edildi.

KENEVR OPERASYONU

Öte yandan l Jandarma Komutanlnca, terör örgütü PKK ile uyuturucu üretimi ve sat yapanlar arasnda var olan ba somut deliller ile ortaya koymak, saklanan uyuturucu ve bunlar gizleyenleri adalete teslim etmek amacyla Lice ilçesinin Kralan ve Yukar Duru Mahallesi krsalnda balatlan Narko-Terörizmle Mücadele operasyonlar baaryla tamamland.

756 KLO ESRAR MADDES

Operasyonda, 13 farkl noktada 1 milyon 119 bin kök kenevir, arazide kurutulmaya braklm ekilde ve çallar arasna gizlenmi çuvallar içerisinde 756 kilogram kubar esrar ve kenevir bitkilerini sulamak amacyla tarlalarn içerisinde kurulu ekilde bin 250 metre uzunluunda su hortumu ele geçirildi.

Ele geçirilen kenevirler numune alnmasnn ardndan dier malzemeler ile birlikte yerinde imha edildi. Açklamada, bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas amacyla terör ve narko terörle mücadele operasyonlarna artan bir azim ve kararllkla devam edilecei aktarld.

Ana Sayfaya Git