17 kişi hayatını kaybetti

VAN'ın Özalp ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan minibüs takla atıp, şarampole yuvarlandı. Kazada, ilk belirlemelere göre 17 kişi öldü, 47 kişi yaralandı.

Haberler 19.07.2019 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VANn Özalp ilçesinde kaçak göçmenleri tayan minibüs, sürücüsünün kontrolünden çkp, yaklak 35 metrelik arampole yuvarland. Kazada, sürücü ile aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu 17 göçmen öldü, 50 göçmen yaraland. 18 kiilik olan minibüsün, daha fazla insan almas için koltuklarnn söküldüü tespit edildi.

ran snrndan yurda yasa d yollarla giri yapan 66 kaçak göçmen, sabah saatlerinde organizatörler tarafndan, bat illerine götürülmek üzere G.S. yönetimindeki 76 AAC 296 plakal minibüse bindirildi. Minibüsün sürücüsü, kontrol noktalarnda yakalanmamak için patika ve köy yollarndan ilerledi. Minibüs, saat 12.00 sralarnda Özalp ilçesi Sürüyolu Mahallesi yaknlarna geldiinde, sürücüsünün kontrolünden çkt.

CAN PAZARI YAANDI

Taklalar atarak yaklak 35 metrelik arampole yuvarlanan minibüsteki kaçaklardan bazlar dar frlad. Can pazarnn yaand kazann haber alnmas üzerine bölgeye çok sayda ambulans, jandarma AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Salk ekiplerinin yapt kontrollerde, aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu 17 kiinin yaamn yitirdii, 50 kiinin de yaraland belirlendi.

SÜRÜCÜ DE ÖLENLER ARASINDA

Yarallar, ambulanslarla Van YYÜ, Bölge Eitim ve Aratrma ile özel hastanelere kaldrld. Tedaviye alnan yarallardan 2si daha, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. Minibüs sürücüsü G.S.nin de ölenlerin arasnda olduu belirtildi.

Ölenlerin cenazeleri de yaplan incelemelerin ardndan ceset torbalarna konarak ayn hastanelerin morglarna kondu. oför ile birlikte 18 kiilik olan minibüsün, daha fazla insan almas için koltuklarnn söküldüü belirlendi. Kaçaklarn araca tka basa doldurulduu tespit edildi.

YARALILARDAN 22SNN DURUMU AIR

Hastanelerde tedavileri süren yarallardan 22sinin durumunun ar olduu belirtildi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez de Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesine gelerek yarallarn durumu hakknda hastane yetkililerinden bilgi ald. Ardndan da yarallar ziyaret etti.

Güvenlik güçlerinin, ölen ve hastanede tedavileri süren kaçaklarn uyruklarnn ve isimlerinin belirlenmesi için çalmalarn sürdüü bildirildi. Ayrca göçmenlerin snrdan geçmelerine ve bat illerine tanmasna organizatörlük eden kiilerin de tespit edilip, yakalanmas için çalma balatld.

2 AY ÖNCE 5 K ÖLMÜ, 39 K YARALANMITI

Vann Tuba ilçesine bal Aart Mahallesinde 16 Maysta yurda yasa d yollardan giri yapan kaçaklar tayan kamyonun virajl yolda arampole yuvarlanmas sonucu 5 kii ölürken, 39 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git