17'inci ailenin evlat sevinci!

Kardeşi için eylem yapan abla Zekiye Bozdağ "Verdiğimiz mücadeleyle 17 çocuk ailesine kavuştu. İnşallah darısı bütün çocukların başına, benim kardeşim de inşallah gelir. Gerçekten çok sevindik" dedi. Baba Abdullah Demir "Allah'a şükürler olsun bugün bir çocuğumuza daha kavuştuk, dünyalar bizim oldu. Allah'ın izniyle biz de çocuklarımıza kavuşacağız" diyerek umutlandı.

Haberler 25.09.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan Akku ailesinin hasreti sona erdi. Oturma eylemi yapan aileler, bir ailenin daha evladna kavumasnn sevincini yayor.

EVLATLARINA KAVUTULAR

Emniyet Genel Müdürlüünün ikna çalmas sonucu Diyarbakr HDP l Bakanl binas önünde bekleyen Akku ailesinin 4 yl önce daa kaçrlan olu Erkan Akku, rnak Habur Kara Hudut Kaps ube Müdürlüüne teslim oldu. Müjdeli haberi alarak Diyarbakr l Emniyet Müdürlüüne gelen anne Meryem ve baba Fahrettin Akku, 4 yldr hasret kaldklar evlatlar Erkana sarlarak gözya döktü.

ALELERDE SEVNç YARATTI

Anne Meryem ve baba Fahrettin Akkuun evlatlarna kavumas, eylemlerini sürdüren ailelerde büyük sevinç yaatt.

Kardei Süleyman çetinkaya için eyleme devam eden abla Zekiye Bozda, bir yldan fazladr eylemlerini kararllkla sürdürdüklerini belirterek, bir deil bin yl da geçse eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Bir ailenin daha evladna kavumasna sevindiklerini ifade eden Bozda, dier ailelerin de çocuklarna kavumas temennisinde bulundu.

Ayn sevinci kendilerinin de yaamak istediini dile getiren Bozda, öyle devam etti:

Verdiimiz mücadeleyle 17 çocuk ailesine kavutu. Gerçekten çok sevindik. Bazen umudum kalmyor ama teslim olan çocuklar görünce tekrar umut doldu içim, tekrar ayaklandm. Kardeim, eer beni görüyor ve duyuyorsan dön, teslim ol. Annemiz hasta, dayanacak gücü kalmad. Bize acmyorsan bari annemize ac. Gel, o kadnn yüzü gülsün. Sürekli gözü yal, kapda seni bekliyor.

BZDE çOCUKLARIMIZA KAVUACAIZ

Olu Fatih için eylemini sürdüren Abdullah Demir de yllardr evlad için ac çektiini belirtti.

5 yldr evlad için çile çektiini dile getiren Demir, Allaha ükürler olsun bugün bir çocuumuza daha kavutuk, dünyalar bizim oldu. Allahn izniyle, biz de çocuklarmza kavuacaz. 17 evladmza kavutuk, bundan daha güzel bir ey yok. çim çok rahat. çocuklar gelmeye devam edecek. ifadelerini kulland.

Oturma eylemi sayesinde 17 çocuu terör örgütünden kurtardklarn kaydeden Demir, umutlu olduklarn anlatt.

Demir, Bunlar zannetti ki bir iki ay burada kalp gideceiz. Biz çocuklarmza kavuuncaya kadar hiç kimse buradan kalkmaz. 17 evladmz kurtardk. Bundan daha güzel bir ey var mdr? Allahn izniyle bu çocuklarn hepsi gelecek. Bunlar zalimdir, bunlarda Allah korkusu yok. diyerek, oluna güvenlik güçlerine teslim olma çarsnda bulundu.

EVLADINA KAVUANLARIN SAYISI 17

Akku ailesinin oullar Erkana kavumasyla, çocuklarn terörün pençesinden kurtaran aile says 17e yükseldi. Anne Hacire Akarn 24 Austos 2019da olu Mehmete kavumasnn ardndan Hatice Ceylan 4 yl önce daa kaçrlan olu Cafere, Hüsniye Kaya kz Mekiyeye, babaanne Halime Kadran torunu brahim Halil Kadrana, baba Metin Açan olu H. Açana, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu 5 yllk hasretin ardndan oullar Hüseyine, anne Gevriye Ayhan kz Peldaya, baba Melik ve anne Melek Aslan da 6 yllk özlemden sonra güvenlik güçlerine teslim olan olu Volkana, anne Muhteber Birlik 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Veysiye, anne Cahide Alkan olu Mehmet Emine, anne ahize Altnkaynak kz Haliseye, engelli baba Cemal Erta güvenlik güçlerine teslim olan olu Ramazana, anne Naime Dalm 6 yllk hasretin ardndan kz Tekoine, teslim olan Haim Açar tedavisinin sürdüü hastanede babasna, anne Sever Fidan 11 yllk evlat hasretinin ardndan büyük özlem duyduu olu Tayfura, anne Gülen çetin 5 yl aradan sonra olu Erdala kavumutu.

Ana Sayfaya Git