18 yıl sonra final heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak final maçını izlemek için çok sayıda futbolsever Diyarbakır'a geldi.

Haberler 10.05.2018 - 17:55 Son Güncelleme : 10.05.2018 - 17:57

Diyarbakrda Ziraat Türkiye Kupasnda Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe arasnda oynanacak final maçnn heyecan yaanyor.

Yeni yaplan Diyarbakr Stadnda bugün saat 20.30da balayacak karlamay izlemek için bata stanbul ve Ankara olmak üzere yurdun çeitli kentlerinden çok sayda sporsever Diyarbakra geldi.

Kupada 18 yl sonra final maçna ev sahiplii yapacak Diyarbakra Fenerbahçe ve Akhisarsporlu taraftarlarn bazlar dünden itibaren kente ulat.

Younluk dolaysyla kentteki otellerde yer kalmazken, maç öncesi il dndan gelen futbolseverler tarihi Sur ilçesindeki çkale Müze Kompleksi, Ulu Cami, Hasanpaa Han ve Dört Ayakl Minare bata olmak üzere kentteki tarihi mekanlar geziyor.

Diyarbakrllar, ehrin tantmna büyük katk sunacak organizasyondan memnuniyet duyarken, maç öncesi sporseverlerin formalaryla kentteki tarihi ve kültürel mekanlar gezmesi renkli görüntüler oluturdu.

yi oynayan kazansn

Akhisar Belediye Bakan Salih Hzl, Maçn Diyarbakrda olmasnn bizim için ayrca bir anlam var. Maç saatine kadar tarihi mekanlar dolap Diyarbakr daha iyi tanmaya çalyoruz. Hedefimiz kupay almak. yi bir maç ve taraftaryla bütünlemi iki takm. yi oynayan kazansn. diyen Hzl, spora ait olan güzelliklerin bu karlamada da yaanmas gerektiine iaret etti.

Hzl, Akhisarsporun kazanmasn ve kupayla dönmeyi beklediklerini aktard.

Diyarbakr tanm olduk

Vandan gelen taraftar Ouzhan Bekmezci, Maçn Diyarbakrda oynanmas bizim için de iyi oldu. En azndan Diyarbakr tanm olduk. Gördüklerimizden memnun kaldk, ehrin insanlar cezbeden bir yaps var. diye konutu.

Kütahyadan gelen Akif çetintürk ise maçtan önce kentin tarihi mekanlarn da görme frsatn bulduklarn belirtti. çetintürk, Diyarbakrda çok scak karlandk. Diyarbakr, Türkiyenin güzel bir ili. Bakrclar çarsna gittim, evdekilere hediye aldm. Maça saatler kald, çok heyecan var. O kadar yolu Fenerbahçe ak için geldik. Diyarbakr da çok sevdik. nallah kupay kazanan Fenerbahçe olur. ifadelerini kulland.

Erzurumdan gelen Fenerbahçe taraftar Osman Erdal, nallah güzel bir maç olur ve biz kazanrz. Diyarbakrllar bizi çok güzel karlad, bizimle yakndan ilgileniyorlar. dedi.

Manisadan gelen Bekir Girgin, nallah kupay alp müzemize ilk defa Türkiye Kupasn zevkle götüreceiz. Burada olduumuzdan dolay çok mutluyuz. Kentin tarihi yerlerini gezdik, maça kadar da gezmeye devam edeceiz. Akam da Diyarbakrn mehur cierini yiyeceiz. diye görülerini aktard.

Timuçin Konak da Akhisarspor kazanrsa ilk defa Türkiye Kupasn alacak. Diyarbakr gördüümüz kadaryla çok hareketli bir kent, insanlar çok güzel. diye konutu.

Sakaryadan gelen Yusuf Odaba, insanlarn çok scak kanl olduunu, kendileriyle ilgilendiini dile getiren Odaba, Diyarbakr halkna teekkür ediyorum. Fenerbahçeye baarlar diliyoruz. Maçn güzellik ve sportmenlik içinde geçmesini diliyoruz ve Akhisara da baarlar diliyoruz. ifadelerini kulland.

Güvenlik önlemleri

l Emniyet Müdürlüünce hem stat içinde hem de çevresinde karlamann huzurlu bir atmosferde yaplmas için gereken güvenlik önlemleri alnd.

Maç için 10 bini akn polis görevlendirilirken, stadyumda görev alacak bin 200e yakn özel güvenlik çalanna eitim verildi. Özel güvenlik personeline eitim kapsamnda, stada girecek kiilerin üst aramas ve olas gelimelere kar dikkat edilecek hususlara ilikin bilgilendirme yapld.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe ve Akhisarsporlu yöneticilerle daha önce yapt toplant sonucu, tribünlerin 4te 3lük bölümü Fenerbahçeye, 4te 1lik bölümü de Akhisarspora ayrld.

Yeni statta ilk maç

Final maçna, Gençlik ve Spor Bakanl ile Babakanlk Toplu Konut daresi (TOK) Bakanlnca Kayapnar ilçesinde 150 milyon liraya yaptrlan 33 bin seyirci kapasiteli engelli dostu Diyarbakr Stad ev sahiplii yapacak.

UEFA ve FIFA standartlarnda hizmet verecek stat, final maçyla hizmete açlm olacak.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ulatrma Daire Bakanl, Yeniehir, Balar, Sur ve Kayapnar ilçelerinden 15 otobüsle maç öncesi düzenleyecei seferlerle, sporseverleri Diyarbakr Stadna tayacak.

Diyarbakr, 2000 ylndan sonra Türkiye Kupasnda finale bir kez daha ev sahiplii yapacak.

Ana Sayfaya Git