19 Mayıs Kutlandı

Soylu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kentte horon, halay ve zılgıtlarla kutlandı.

Haberler 20.05.2018 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çileri Bakan Süleyman Soylunun katlmyla 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram törenlerle kutland.

Valilik önünde düzenlenen törende, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu. Törene katlan vatanda ve örencilerin bayramn kutlayan Bakan Soylu, spor müsabakalarnda dereceye giren sporculara ödüllerini verdi, örencilerle hatra fotoraf çektirdi.

19 MAYIS KUTLAMASI

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, törende yapt konumada, Türk milletinin var olma mücadelesinde büyük önem tayan 19 Mays 1919un bamsz Türkiye Cumhuriyetinin temellerini oluturduunu belirterek, Büyük Önder Atatürkün bugünü Türk gençliine armaan ettiini söyledi.

KÜRTçE HALAY çEKLD

Küçük çocuklarn halay gösterilerinin ardndan, örenciler Karadeniz bölgesine özgü foklor oyunu sergilendi. Horon tepen örencilerin etkinlikleri izleyenler tarafndan büyük beeni toplad. Karadeniz ekibinin ardndan sahneye bu kez Diyarbakr ekibi çkt. Kürtçe müzikler eliinde halay çeken örenciler,19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramn zlgtlar çekerek kutlad.

KUTLAMAYA KMLER KATILDI

Törene, Bakan Soylunun yan sra Vali Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr Galip Ensariolu ve Milletvekilleri Ebubekir Bal Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta,16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, örenciler ve vatandalar katld.

SLVANDA 19 MAYIS

Diyarbakrn Silvan ilçesinde 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram düzenlenen törenle kutland.

Silvan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüü tarafndan Atatürk Antna çelenk sunulmasnn ardndan kutlamalar, Gençlik Hizmetleri Spor Salonunda sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmas ile devam etti.

Silvan Gençlik Hizmetleri ve Hasuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenledii etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konumalar ve folklor gösterisi yapld.

Törene, Silvan Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Adem çelik, Alay Komutan Gönen Süslü, Milli Eitim Müdürü Seyithan Erboa, sivil toplum kurulular temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git