19 Mayıs coşkusu

Doğu ve Güneydoğu'da 19 Mayıs kutlamalarında renkli görüntüler

Haberler 20.05.2022 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde 19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram çeitli etkinliklerle kutland. Etkinlikte renkli görüntüler ortaya çkt.
Diyarbakr, Mardin, rnak, Batman ve Bingölde 19 Mays Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayram, çeitli etkinliklerle kutland. Kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu. Diyarbakrda Valilik tarafndan düzenlenen etkinlik Kayapnar ilçesindeki Kent Meydannda yapld. Cumhurbakanl kararnamesiyle Mersinden Diyarbakra atanan Vali Ali hsan Sunun katld etkinliklerde gençlerin spor ve halk oyunlar gösterileri youn ilgi gördü. Ayrca Diyarbakr Chopper Motosiklet Kulübü üyesi 60 motosikletli, Diyarbakr Stadyumu önünde bir araya gelerek 19 Maysa atfen 19 kilometrelik sürü gerçekletirdi. Kulübün kurucularndan Bahadr Uysal, Bayrama özel 19 kilometrelik bir sürü yaptk dedi.
BNGÖLDE 200 METRELK BAYRAKLA YÜRÜYÜ
Bingöldeki kutlamalarda ise Gençlik ve Spor l Müdürlüü koordinesinde örenciler, nönü Mahallesinden çapakçur Viyadüüne, buradan da ehir Stadyumuna kadar 200 metre uzunluundaki Türk Bayra ile kortej yürüyüü düzenledi. Stadyumdaki etkinliklerde gençler de jimnastik, halk oyunlar, atletizm ve tekvandoda hünerlerini sergiledi. Etkinlie Vali Kadir Ekinci, Garnizon Komutan Necdet Durak, Belediye Bakan Erdal Arkan, l Emniyet Müdürü Ali Canbolat, kurum amirleri, örenciler ve aileleri katld.
IRNAKTA 2 VALL KUTLAMA
rnaktaki etkinlikler Gençlik ve Spor l Müdürlüü Kapal Spor Salonunda gerçekleti. Kutlamaya Cumhurbakanl kararnamesi ile Mersine atanan Vali Ali Hamza Pehlivan ile yeni rnak Valisi Osman Bilgin, Belediye Bakan Mehmet Yarka, 23üncü Piyade Tümen Komutan Tümgeneral dris Acartürk ve vatandalar katld. Yaplan konumalarn ardndan gençlerin iir, tekvando, jimnastik, sanat topluluu gösterileriyle kutlamalar sona erdi.
MARDN VE BATMANDA COKULU KUTLAMA
Mardinde 21 Kasm ehir Stadyumunda Vali Mahmut Demirtan da katld törende çeitli gösterilerin ardndan bayrak kousu yapld. Derik ilçesinde de 100 metre engelli kousu yapld. Dereceye giren kouculara çeitli hediyeler verildi.
Batmandaki kutlamalarda da örencilerin dövü sanatlar gösterisi büyük beeni ald. Vali Ekrem Canalpn da katld kutlamalarda masa tenisi gibi spor etkinlikler de düzenlendi.

Ana Sayfaya Git