192 arızaya müdahale!

DİSKİ olumsuz hava koşullarında 192 arızaya müdahale etti.

Haberler 28.01.2022 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-- Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, son 49 yln en youn kar yann gerçekletii kentte 192 arzaya müdahale etti.

DSK Genel Müdürlüü, kar yann ardndan kent genelinde yaanan dondurucu souklarda meydana gelen arzalara müdahale etmeye devam ediyor.

Dondurucu souklarn balad 17 Ocaktan itibaren kent merkezinde 172 ebeke ve abone, 20 ayakl su deposu olmak üzere toplam 192 arzaya müdahale edildi.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, en temel ihtiyaç olan su akn salamak için ekiplerin büyük bir özveriyle çalma yürüttüünü söyledi.

TEMEL SU HTYAçINI KARILAMAZ

DSKnin 17 ilçede çaltn belirten Tuti, Vatandalarn içme suyu konusunda madur olmamas için ekiplerimiz sahada çalmalarn sürdürüyor. Ekiplerimiz krsalda ve kent merkezinde su akn salyor. eklinde konutu.

Youn kar ya ve souk hava nedeniyle su sayaçlarnn donma riskine kar önlem alnmas konusunda uyarlarda bulunan Tuti, ar souklarn sayaç ve su borularna zarar verebileceini kaydetti.

Sayaçlarn ve su borularnn hava ile temas eden açk bölümlerinin cam yünü, bez parças, tala ya da boru klf gibi malzemelerle kaplamasnn gerektiini dile getiren Tuti, donan sayaç ve su borularna kesinlikle ate veya scak su ile müdahale edilmemesi gerektiini belirtti.

Tuti, Donma sonucu patlayan sayaçtan akan su, dier sayaçlarn donmasna neden olmaktadr. Bu durumda suyun vanadan kapatlarak kesilmesi ve vakit kaybetmeden DSK ALO 153e bavurulmas gerekir. dedi.

Ana Sayfaya Git