2. Elde fiyatlar düşüyor!

2.el araç fiyatlarında Mart itibarıyla Aralık 2020 dönemine göre gerilemeler mevcut. Uzmanlar 2. Elde alım için doğru zaman olduğunu söylüyor.

Haberler 04.03.2021 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bahar aylarnn yaklamas ile beraber 2.el araç ticaretinde canlanma bekleniyor. Geçtiimiz kasm ayndan beri durgun giden 2.el araç pazar fiyatlarn da dümesiyle tekrar canlanmaya balad. Otomerkezi.net CEOsu Muhammed Karaka pazar öyle deerlendi:

2. el araç pazar, içinde bulunduumuz Mart aynda, yaz aylarnn yaklamas, kstlamalarn gevetilmesi, fiyatlarn anlalabilir seviyelerde dengelenmesiyle beraber geçtiimiz aya göre nispeten yüzde 30-40 daha hareketli geçecek. Tüketiciye önemle ifade etmek isteriz ki, fiyatlar hali hazrda dip yapm vaziyette. Oldukça fazla panik ve uygun fiyatl satlar var.

SIFIR KAMPANYALARI ETKL

Sfr araçlardaki kampanyalarn 2. elin yeniden fiyatlanmasna sebebiyet verdiini belirten Karaka, u aamada yakn gelecekte, araç fiyatlarnda radikal bir deiiklik olacan öngörmüyoruz.Önce uygun fiyatl araç stokunun eritilmesi gerekiyor. Bir ksm tüketici bu dönemi frsat olarak görüp, deerlendirmek isteyecektir. Arz fazlas oldukça, vatandalar otomobil bulamam korkusu ve çekincesi yaamasn. u anda yaklak 600 bin satlk, 100 bin de acil satlk araç var dedi.

TALEP EKSPERTZE YARADI

TÜV SÜD D-Expert CEOsu Emre Büyükkalfa, tüketicilere oto ekspertiz raporu alrken mutlaka kurumsal firmalar tercih etmeleri önerisinde bulunarak, unlar söyledi:

Pandemi döneminde birçok otomotiv üreticisinin üretime ara vermesi ve sfr araçta yaanan stok yetersizliiyle birlikte ikinci el araçlara olan talep artt. 2020de 2 milyonu online olmak üzere toplamda 11 milyonun üzerinde ikinci el binek ve hafif ticari araç satld. kinci el otomobillere olan ilgi ve 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle yürürlüe giren yönetmelikle, ticari satlarda oto ekspertiz raporunun zorunlu klnmas oto ekspertiz sektörünü olumlu yönde etkiledi. Belirli standartlara ulama konusunda bugüne kadar ciddi problemlerin yaand oto ekspertiz sektöründe kurumsal irketlerin bu ie girmesiyle önümüzdeki yllarda bir eliminasyon sürecine girilecektir.

Ana Sayfaya Git