2 kuyumcu yakalandı!

Diyarbakır'daki kuyumcu vurgununda şüphelilerden 2’si yakalandı

Haberler 06.06.2022 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ve Kayapnar ilçelerinde yüksek kazanç vaadiyle müterilerden yüklü miktarda altn, döviz ve Türk liras toplayp, kaçan 6 kuyumcudan 2si yakaland. Daha önce 100 olarak açklanan madur says 138e çkarken, üphelilerin piyasadan toplad parann ise 20 milyon 80 bin TL olduu belirtildi.
Balar ve Kayapnar ilçelerinde 3 dükkanda kuyumculuk yapan H.G., E.G., R.G., N.G., A.G. ve Ö.G., iddiaya göre, yüksek kazanç vaadiyle çevrelerinden ile müterilerinden yüklü miktarda altn, döviz ve Türk liras toplad. Kuyumcu dükkanlarnn 5 gün önce kapal olduunu gören baz müteriler, sahiplerine ulamad. Aralarnda apartman görevlisi ile seyyar satclarn da olduu kiiler, polise giderek ikayetçi oldu. 6 üpheli hakknda savclkça yakalama karar çkarld. l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü ekipleri, dolandrclk iddiasyla ilgili çalma balatt.
ÜPHELLERDEN 2S ANKARADA YAKALANDI
Dün 100 olarak açklanan madur says 138e çkt. Toplam para miktarnn ise 20 milyon 80 bin Türk liras olduu belirtildi. Madurlar arasndaki apartman görevlisinin, üphelilere 450 bin TL, bir seyyar satcnn ise 250 bin TLlik altn ve döviz verdii kaydedildi.
Polis, üphelilerden E.G. ve Ö.G.yi Ankarada düzenlenen operasyonla yakalad. 2 kii Diyarbakra getirilirken, 1 kiinin ise yurt dna kaçt belirlendi.
Polis, dier üphelilerin yakalanmas için çalmalarn sürdürürken, madur says ve para miktarnn, gelecek ikayetlere bal olarak artabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git