"20 gün destek almadan yürüyemedim"

Bingöl'de yakalandığı yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen ve 3 ay sonra görevine dönebilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Muzaffer Çakar, hastalık sürecinde yaşadığı zorlukları anlattı.

Haberler 06.03.2021 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muzaffer çakar, AA muhabirine, geçen yl 8 Ekimde hafif bir rahatszlk nedeniyle gittii hastanede yaptrd Kovid-19 testinin pozitif çktn söyledi.

Einin testinin de pozitif çktn belirten çakar, ilaç tedavisine balanmasndan 3 gün sonra cierlerine tamamen virüs bulatnn tespit edildiini dile getirdi.

Kendisinin de evde tedavisinin devam ettirdii sürede ateinin yükseldiini ve nefes almakta zorlandn ifade eden çakar, hastalnn arlamas üzerine hastaneye kaldrldn kaydetti.

Hastanede youn ilaç tedavisine ramen ateinin dümediini dile getiren çakar, öyle devam etti:

Yarm saat düüyor sonra tekrar annda 39-40 dereceye yükseliyordu. Be gün Bingöl Devlet Hastanesinde yattm. Sa olsun doktorlarmz, salk çalanlarnn hepsi ellerinden geleni yapyorlar. Bu hastaln belli bir tedavi yöntemi yok. Bir ara gece banyoda baylarak dütüm. Durumum arlanca Ankara ehir Hastanesine sevk edildim.

- Umudumu hiç kaybetmedim

Ankara ehir Hastanesinde 20 gün tedavi gördüünü ve çok zorluklar çektiini kaydeden çakar, çekilen röntgende virüsün akcierlerinin tamamn kapladnn tespit edildiini aktard.

çakar, Onun için Ankarada salk ekiplerimiz bana, bir tedavi yöntemi olarak, Yüzüstü yatacaksn, hiç kprdamayacaksn. dedi. O ekilde 16 gün yüzüstü yatakta kaldm. Umudumu hiç kaybetmedim hep dinç durmaya çaltm. ifadelerini kulland.

- Evde 2 ay egzersiz yaptm

Hastanede 16 gün sonra yataktan kaldrlmaya çalldn fakat çok zorluk yaadn aktaran çakar, Ankara ehir Hastanesindeki tedavi süresince tam 16 kilo zayfladm. Bu da vücudumu ypratmt. Taburcu edildikten sonra 20 gün destek olmadan yürüyemedim. Evde de yaklak 2 ay egzersiz yaptm, ylbanda görevime dönebildim. Nefes egzersizlerinin faydasn gördüm. Allaha ükür youn bakma girmeden bu süreci atlatabildik. Yaamann kymetini anladm. dedi.

Salk çalanlarnn çabalaryla hayata tutunabildiini vurgulayan çakar, artk salk durumunun iyi olduunu bildirdi.

Hale yorgunluk hissettiini ve merdiven çkarken zorlandn söyleyen çakar, Be ay gibi süre geçtii halde zaman zaman da nefes sknts yaayabiliyorum. Gerçekten bu hastalk dier hastalklara benzemiyor. nsann tüm vücudunu ve hücrelerini etkileyebilecek bir hastalk. ifadelerini kulland.

Vatandalarn bu hastala yakalanmamas için azami gayret göstermeleri gerektiini anlatan çakar, herkesin mesafe, maske ve hijyen kurallarna çok dikkat etmelerini istedi.

çakar, einin hastal kendisine göre daha rahat atlattn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git