200 şoför kurayla belirlendi

Büyükşehir Belediyesi’ne alınacak 200 şoför, noter huzurunda yapılan kurayla belirlendi.

Haberler 18.05.2022 - 01:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Ali Emiri Toplant Salonunda yaplan kura çekiminde 180i otobüs, 20si kamyon ve arazöz olmak üzere 200 içi statüsünde alnacak personel için yaplan kura çekimi belediyenin sosyal medya hesaplarndan canl yaynland.

Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, burada yapt konumada, effaflk ilkesi gerei tüm ihaleleri, mal ve hizmet alm ilemlerini canl yaynla kamuoyunun huzurunda yaptklarn söyledi.

Kardan, geçen yl personel almlarn toplumdaki adalet duygusunu korumak adna yine bugün olduu gibi noter huzurunda ve canl yaynda kura çekme yöntemiyle yaptklarn anmsatt.

Toplu tamay rahatlatmak için 54 yeni otobüs

Kentte toplu tamay rahatlatmak amacyla yeni otobüslerin alndn belirten Kardan, öyle konutu: Her geçen gün gelien ve büyüyen ehrimizin toplu tama hizmetlerindeki araç ihtiyac da artmaktadr, ite bu nedenle yaklak 100 milyon liralk bir bütçeyle 54 otobüsün almn gerçekletirdik. Bu ay itibariyle 13 tane otobüsümüz geldi, nallah ay sonuna kadar 24 adetlik ilk partinin geriye kalan ksm da gelmi olacak. Dier kalan araçlarmzn 30 tanesi de Allah nasip ederse austos sonu ve eylül banda Diyarbakr Büyükehir belediyemizin bünyesine katm olacaz. Böylelikle 54 yeni arac toplu tama filomuza kazandrm olacaz.

Belediyenin daha iyi hizmet üretmesi için personel alm yaptklarn aktaran Kardan, unlar dile getirdi: Yap Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon ile Park Bahçeler Daire Bakanlklarmzda araç gereç ve makine ihtiyac vard, onlarn da tedarik ilemlerini yaptk. Bahsettiim tüm araç ve gereçlerin kullanlmas bakmndan 200 oföre ihtiyacmz vard. Bizde bundan yola çkarak geçtiimiz dönemlerde ilan ettik. 200 oför alm ile ilgili ilanlarmz kamuoyuyla paylatk, müracaatlar aldk bugün kura yöntemi gerçekletirdiimiz sürece kadar getirdik.

stihdam oluturacaz

Büyükehir Belediyesinin istihdama da katk sunduunu vurgulayan Kardan, Diyarbakrda 200 insanmza istihdam oluturacaz. Büyükehir Belediyesi adna gurur verici önemli bir çalma ben bavuru yapan tüm arkadalarmza hayrl uurlu olmasn diliyorum. Aln teri ile para kazanacaklar hayrl, salkl uzun ömürler diliyorum. eklinde konutu.

e alnacak personelin vatandalara hizmet konusunda duyarl olmasn isteyen Kardan, Görevlerinde yallarmza engelli vatandalarmza, kadnlarmza, çocuklarmza özellikle ihtimam göstermelerini yayalara öncelik vermelerini ve trafik kurallarna her zaman riayet etmelerini temenni ediyorum. dedi.

Sözlü ve uygulamal snav

Programda Diyarbakr 3. Noteri Turgut likçiolu da kurann içeriiyle ilgili konuma yapt.

Konumalarn ardndan yaplan kurada 200 asl ve 200 yedek aday personel belirlendi. nsan Kaynaklar Daire Bakanl, belirlenecek gün ve saatte kazanan adaylar sözlü ve uygulamal mülakata çaracak.

Ana Sayfaya Git